Μονάδα Προσβασιμότητας για ΦμεΑ

Παράκαμψη του μενού πλοήγησης Ελληνικά

Νέα

12/1/2018: Προβολή της ταινίας Re-Action, στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης , Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στις 20.00.
Την προβολή της ταινίας Re-Action οργανώνει το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος. Μετά την προβολή της ταινίας θα γίνει η παράδοση του 9ου Σκύλου Οδηγού του Κέντρου στη Χειρίστριά της. Για την κράτηση θέσεων επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα 2105200140 και 6932414189, μέχρι τη Δευτέρα 15/1/2018.

1/12/2017: ΗΜΕΡΙΔΑ iDANCE Πώς μπορούμε να κάνουμε τον πολιτισμό πιο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία;, 3 Δεκεμβρίου 2017 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ, Ομιλίες | 12:00-14:15, Εργαστήρια | 15:00-17:00.

11/10/2017: Οργάνωση & Υπηρεσίες της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ για Φοιτητές με Αναπηρία, 17 Οκτωβρίου 2017, ΕΚΠΑ, Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», 6μ.μ.

19/5/2017: ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ: Χορηγία σκύλων οδηγών σε άτομα με απώλεια όρασης.
  Το κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» χορηγεί Σκύλους Βοήθειας σε Άτομα με απώλεια όρασης για να τους συνοδεύουν στην καθημερινότητά τους.
Είσαι άτομο με τύφλωση;
Εάν είσαι άνω των 18 ετών, με ολική ή μερική απώλεια όρασης και χρειάζεσαι βοήθημα κινητικότητας για την ασφαλή και ανεξάρτητη μετακίνησή σου, μπορείς να αναζητήσεις σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ.
Σκέφτεσαι να γίνεις ανάδοχος εθελοντής;
Ένας Σκύλος Οδηγός περνά τους πρώτους μήνες της ζωής του (12 με 14 μήνες) με Ανάδοχους Εθελοντές, υπό την εποπτεία των εκπαιδευόμενων εκπαιδευτών του Κέντρου. Μαζί τους προσαρμόζεται σε στιγμές της καθημερινότητας: μαθαίνουν να πηγαίνουν σε μαγαζιά, σε Μέσα Μαζικής Μετακίνησης, σε χώρους εργασίας ή διδασκαλίας, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και γενικότερα εκπαιδεύονται στη καθημερινή πραγματικότητα: θόρυβοι, εμπόδια και συνθήκες κλπ.
7 λόγοι για να γίνεις Ανάδοχος Εθελοντής:

 • Η συναναστροφή σου με το κουτάβι θα ωφελήσει την κοινωνικοποίησή σου, τη διάθεσή σου και τη καλλιέργειά του αισθήματος ωριμότητας και ευθύνης
 • Συμβάλεις στη φροντίδα ενός πολύτιμου βοηθού που θα προσφέρει ανεξαρτησία σε άτομα με τύφλωση
 • Μαθαίνεις βασικές εντολές για την εκπαίδευση σκύλων
 • Δικτυώνεσαι με νέους ανθρώπους
 • Προετοιμάζεις την ελληνική κοινωνία στην αποδοχή της χρήσης των σκύλων οδηγών
 • Η δέσμευση σου δεν ξεπερνά τους 14 μήνες
 • Τα έξοδα διατροφής και κτηνιατρικής παρακολούθησης δεν επιβαρύνουν τον ανάδοχο!
Μη διστάσεις να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα ΣΚΥΛΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ!

23/4/2017: Υποτροφίες από το ΙΚΥ σε φοιτητές ΑμεΑ και σε φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες - αιτήσεις έως 28/4
Το ΙΚΥ προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, κατ' ελάχιστον 3.685 υποτροφίες για όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας.
Οι συγκεκριμένες υποτροφίες που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑμεΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2016 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους. Σημειώνεται, ότι για την προετοιμασία της προκήρυξης απαιτήθηκε η συνεργασία και συμμετοχή της Γραμματείας ΕΣΠΑ, του επιτελείου του Υπουργού Παιδείας, της Υπηρεσίας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Παιδείας, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος θα συμπράξουν και οι Γραμματείες όλων των Τμημάτων ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων αρχίζει, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στις 5:00μμ και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 28η Απριλίου 2017, στις 3:00μμ.
Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση: Υποβολή Αίτησης
Μπορείτε να βρείτε την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε μορφή PDF εδώ: Αναλυτική Πρόσκληση

16/9/2016: «ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕΤΡΑΕΙ»
Διημερίδα Ειδικής Εκπαίδευσης με διεθνή συμμετοχή,
Σάββατο 19 & Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ, Μ. Γερουλάνου 117, Αργυρούπολη
Πρόγραμμα [DOCX]

15/9/2016: Το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνει συνέδριο με θέμα: Προσβασιμότητα στη Mάθηση των Φοιτητών με Ειδικές Ανάγκες/Αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
23 και 24 Σεπτεμβρίου 2016
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

10/6/2016:Πρόσκληση
Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο σας προσκαλέι στην ημερίδα 1ο Special eLife με θέμα "Νέες τεχνολογίες στην υποστήριξη της εκπαίδευσης των ΑΜΕΑ" που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 11 Ιουνίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσαςα και ώρα 10:00 π.μ.
Περισσότερα...

29/3/2016:Πρόσκληση σε ημερίδα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών με προβλήματα όρασης
Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών σε συνεργασία με την Επιτροπή Νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός Ατόμων με Προβλήματα Όρασης - Νέες Τάσεις, Επιλογές και Προοπτικές». Πρόκειται για την πρώτη σε μια σειρά ενημερωτικών επιμορφωτικών ημερίδων που θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την ανάλυση επαγγελμάτων, την συμβουλευτική και άλλες θεματικές ενότητες, για άτομα με οπτική αναπηρία.
Περισσότερα...

24/2/2016:Πρώτη Ημέρα Καριέρας Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα από την GloVo.4all, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του kariera.gr
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 (11πμ-7μμ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, εταιρείες, φορείς και ειδικοί σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και εμψύχωσης θα συνευρεθούν με ανθρώπους με κάποια μορφή αναπηρίας σαν ένα πρώτο βήμα γνωριμίας και αλληλεπίδρασης.
Πριν την εκδήλωση, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, το Career Fair.4all έχει οργανώσει ειδικές εκπαιδευτικές ημερίδες προετοιμασίας για υποψηφίους και εταιρίες. Η εταιρία διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού Randstad θα πραγματοποιήσει ειδικά σεμινάρια ενδυνάμωσης υποψηφίων ΑμεΑ (συμβουλές βιογραφικού, συνέντευξης, online παρουσίας κτλ.) 4μμ - 6μμ στο CUBE Athens, Κλεισόβης 8, Αθήνα.
Δελτίο τύπου [DOCX]

8/2/2016: SciFY Academy "Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Σήμερα"
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00, η SciFY και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων -INNOVATHENS σας προσκαλούν στην 8η SciFY Academy με θέμα: “Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Σήμερα “Λύσεις για την Αναπηρία" με την επιστημονική υποστήριξη της ΕΕΕΥΤ. Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.

18/1/2016: Ολοκλήρωση του συστήματος ΕΡΜΟΦΙΛΟΣ - Ψηφιακές Υπηρεσίες Προσβάσιμων Ακαδημαϊκών Συγγραμμάτων για Φοιτητές με Αναπηρία
Το σύστημα ΕΡΜΟΦΙΛΟΣ έχει στόχο να απλοποιήσει, να επιταχύνει, να αυτοματοποιήσει και να βελτιώσει όλα τα στάδια της διαδικασίας παραγωγής και διάθεσης Προσβάσιμων Ψηφιακών Συγγραμμάτων που έχει αναπτύξει η Μονάδα Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας για ΦμεΑ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΕΚΠΑ). Αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την άρση των εμποδίων και των διακρίσεων κατά των Φοιτητών με Αναπηρία (ΦμεΑ) και την ισότιμη πρόσβασή τους στη γνώση.

28/11/2014: Δείπνο στο σκοτάδι
Οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού blog "Με Άλλα Μάτια" σας προσκαλούν σε ένα αξέχαστο "Δείπνο στο σκοτάδι" το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στις 21:00. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.
Αφίσα [JPEG].

25/11/2014: Ραδιοφωνική παρουσίαση της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία αυτή την Πέμπτη ζωντανά στο thisisradio.gr.
Περισσότερα στο ιστολόγιο "Με άλλα Μάτια"....

21/11/2014: Ενεργοποίηση επταμελών επιτροπών, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.
Περισσότερα....

29/10/2014: Διεξαγωγή βιωματικής ομάδας για το ρόλο του εαυτού στη συνεργασία με τους ΦμεΑ.
Περισσότερα...

13/10/2014: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία προτείνει στους υποψήφιους εθελοντές του χειμερινού εξαμήνου, να δηλώσουν συμμετοχή για τη βιωματική ημερίδα «Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων με απώλεια όρασης».
Περισσότερα...

08/10/2014: Είτε είστε εκπαιδευτικός, είτε απλά ενδιαφέρεστε να μυηθείτε στη γραφή των ατόμων με προβλήματα όρασης, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος προσφέρει για άλλη μία φορά τη δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί να παρακολουθήσει τον ειδικό κύκλο μαθημάτων εκμάθησης της γραφής τυφλών Braille.
Δελτίο τύπου [DOC]

06/10/2014: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία προτείνει στους υποψήφιους εθελοντές του χειμερινού εξαμήνου, να δηλώσουν συμμετοχή για τη βιωματική ημερίδα «Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο».
Περισσότερα...

06/10/2014: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Περισσότερα...

05/05/2014: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία προτείνει στους υποψήφιους εθελοντές του εαρινού εξαμήνου, να δηλώσουν συμμετοχή για τη βιωματική ημερίδα «Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων με απώλεια όρασης»
Περισσότερα...

02/05/2014: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία προτείνει στους υποψήφιους εθελοντές του εαρινού εξαμήνου, να δηλώσουν συμμετοχή για τη βιωματική ημερίδα «Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο».
Περισσότερα...

24/04/2014: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Περισσότερα...

24/04/2014: Ανακοίνωση: Κάλεσμα Φοιτητών με Αναπηρία που ενδιαφέρονται να λάβουν εθελοντική υποστήριξη κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο
Περισσότερα...

04/03/2014: Ενεργοποίηση επταμελών επιτροπών για απόκτηση πιστοποιητικού διαπίστωσης πάθησης για υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους. Περισσότερα....

18/02/2014: Μεταφορά θέσης εισαγωγής φοιτητών που εισήχθησαν με την ειδική κατηγορία 5%
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι οι επιτυχόντες, οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κατά τα σχολικά έτη 2009−2010, 2010−2011, 2011−2012 και 2012−2013, με την ειδική κατηγορία 5%, δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι. ή Πρόγραμμα Σπουδών ΑΕΑ. Οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2009−2010 και 2010−2011 οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την ειδική κατηγορία 5% δύνανται να μεταφέρουν τη θέση της Σχολής ή του Τμήματος ή του Προγράμματος Σπουδών που είναι ήδη εγγεγραμμένοι. Οι επιτυχόντες των σχολικών ετών 2011−2012 και 2012−2013 οι οποίοι κατέλαβαν θέση εισαγωγής με την ειδική κατηγορία 5% δύνανται να μεταφέρουν τη θέση εισαγωγής της Σχολής ή του τμήματος ή του Προγράμματος Σπουδών, ανεξάρτητα εάν έχουν πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στη Σχολή ή στο Τμήμα ή στο Πρόγραμμα Σπουδών που εισήχθησαν. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση από τις 17-02-2014 έως τις 28-02-2014 στην αντίστοιχη Σχολή ή στο Τμήμα του Πανεπιστημίου ή του Τ.Ε.Ι. ή στο αντίστοιχο Πρόγραμμα Σπουδών της Α.Ε.Α. που επιθυμούν να μεταφέρουν τη θέση φοίτησής τους, συνοδευόμενη από τα προβλεπόμενα στην Φ1/21140/Β3/14-02-2014 (ΦΕΚ Β’ 349) υπουργική απόφαση δικαιολογητικά.

27/01/2014: Διακυβέρνηση για τους Νέους (Governance for Youth) - Go4You"
Σχέδιο δράσης για την προσβασιμότητα των Αμεα

13/01/2014: Ανακοίνωση: Εγγραφές νεοεισαχθέντων φοιτητών (3)

 • Ιατρική Σχολή
  Εγγραφές φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014. Έναρξη 8 Ιανουαρίου. Στην ανακοίνωση του τμήματος δε γίνεται αναφορά στους φοιτητές που εισάγονται με το 5%.
 • Τμήμα Νοσηλευτικής
  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2013-2014: Έναρξη 15 Ιανουαρίου. Στην ανακοίνωση του τμήματος δε γίνεται αναφορά στους φοιτητές που εισάγονται με το 5%.

11/01/2014: Ανακοίνωση: Εγγραφές νεοεισαχθέντων φοιτητών (2)

 • Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία
  Καλούνται οι φοιτητές/τριες να προσέλθουν για την υποβολή των δικαιολογητικών τους για εγγραφή την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9:30 π.μ.. Περισσότερα...
 • Τμήμα Φαρμακευτικής
  Καλούνται οι εισαγόμενοι με τις Ειδικές Κατηγορίες 5% να προσέλθουν στη Γραμματεία την Τετάρτη 15/1/2014 και Πέμπτη 16/1/2014 και ώρα 10:00-12:00 για την εγγραφή τους. Περισσότερα...
 • Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
  Η εγγραφή των νεοεισαχθέντων φοιτητών ακαδημαϊκού έτους 2013-2014, θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2014 , ημέρα Πέμπτη στο Αμφιθέατρο Ι.Δρακόπουλος (Γ10) του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Πανεπιστημιόπολη Ιλίσια
  από το γράμμα Α έως και το γράμμα Κ στις 9.00 π.μ.
  από το γράμμα Μ έως και το γράμμα Ω στις 11.00 π.μ.
  Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε γίνεται αναφορά στους φοιτητές που εισάγονται με το 5%.
 • Τμήμα Μαθηματικών
  Η Γραμματεία του Τμήματος Μαθηματικών καλεί τους πρωτοετείς φοιτητές για να εγγραφούν. Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε γίνεται αναφορά στους φοιτητές που εισάγονται με το 5%.
 • Τμήμα Φυσικής
  ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2013-2014 Τρίτη 14/01/2014 ώρα 10:00 στο Συνεδριακό Κέντρο "Αριστοτέλης". Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε γίνεται αναφορά στους φοιτητές που εισάγονται με το 5%.
 • Τμήμα Θεατρικών Σπουδών
  Οι επιτυχόντες πρωτοετείς, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών μέσω πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και οι ειδικές περιπτώσεις ( τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μουσουλμάνοι, κοινωνικά κριτήρια )για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 θα εγγραφούν ως εξής:
  Όσων το επώνυμο αρχίζει από Α μέχρι και Λ Δευτέρα 13/1/2014 ώρα 09.00 π.μ. (ακριβώς) στην αίθουσα 916 (9ος όροφος).
  Όσων το επώνυμο αρχίζει από Μ μέχρι Ω Τρίτη 14/1/2014 ώρα 09.00 π.μ. (ακριβώς) στη Γραμματεία του Τμήματος (3ος όροφος).
  Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε γίνεται αναφορά στους φοιτητές που εισάγονται με το 5%.
 • Τμήμα Ισπανικής Φιλολογίας
  Η υποδοχή και οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών (ακαδημαϊκού έτους 2013-2014) θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 9:00 ακριβώς, στην αίθουσα 827 (8ος όροφος). Οι εγγραφές γίνονται από τους ίδιους τους φοιτητές ή νομίμως εξουσιοδοτημένο άτομο. Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε γίνεται ειδική αναφορά σε καμία κατηγορία π.χ. στους φοιτητές που εισάγονται με πανελλήνιες εξετάσεις ή με το 5%.
 • Τμήμα Μουσικών Σπουδών
  Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές οι οποίοι δεν εγγράφηκαν την 7-1-2014 καθώς επίσης και οι παρακάτω κατηγορίες νεοεισαχθέντων στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Παν/μίου Αθηνών (www.uoa.gr), όπως προσέλθουν για την εγγραφή τους στη Γραμματεία του Τμήματος (3ος όροφος Φιλοσοφικής Σχολής γρφ.321) την Πέμπτη 16-1-2014 και ώρα προσέλευσης 10:00. Περισσότερα...
 • Τμήμα Σλαβικών Σπουδών
  Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές να προσέλθουν στη Γραμματεία του Τμήματος (Καπλανών 6, ημιόροφος από 10.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.), για να εγγραφούν ως εξής:
  Α) από την Τρίτη 7/1/2014 έως και την Παρασκευή 10/1/2014, οι επιτυχόντες ΓΕΛ ΕΠΑΛ Α΄ - ΕΠΑΛ Β΄.
  Β) Την Δευτέρα 13/1/2014 οι επιτυχόντες των ειδικών περιπτώσεων και κατηγοριών, (Αλλοδαποί-Αλλογενείς, Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (άρθρο 35 ν. 3794/2009), τέκνα ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, υιοθετηθέντα τέκνα από τη Βουλή, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια, πολύτεκνοι επιτυχόντες το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 ).
  Επισημαίνεται ότι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 15/01/2014, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η επιλογή συγγραμμάτων από τους φοιτητές, μέσω του συστήματος "ΕΥΔΟΞΟΣ" . Περισσότερα...
 • Τμήμα Φιλολογίας
  Σας γνωστοποιούμε ότι, η κατάθεση δικαιολογητικών για την εγγραφή των εισαγομένων στο Τμήμα Φιλολογίας, που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, θα γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 11 το πρωί, στη Γραμματεία του Τμήματος. Περισσότερα...
 • Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.
  Παρακαλούνται οι νεοειςαχθέντες φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 στο ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, να προσέλθουν για εγγραφές στη Γραμματεία του Τμήματος (Σταδίου 5, 7ος όροφος), κατά απόλυτη αλφαβητική σειρά, και σύμφωνα με τις καταστάσεις του Υπουργείου Παιδείας.
  13-01-2014, ημέρα Δευτέρα, 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ από Αβραμοπούλου Λαμπρινή έως Καρατζά Βασιλική
  14-01-2014, ημέρα Τρίτη, 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ από Καρνάτος Σωτήριος έως Παπαθεοδώρου Λυδία- Σοφία
  15-01-2014, ημέρα Τετάρτη 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ από Παπαϊωάννου Σπυριδούλα έως Χρυσίκου Κλεοπάτρα
  Περισσότερα...
 • Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών
  Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο τμήμα Τουρκικών σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών θα πραγματοποιηθούν στις παρακάτω ημερομηνίες:
  Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014 ώρα 11:00 στο 1ο όροφο, Καπλανών 6, Αθήνα 10680
  Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 ώρα 10:00 στην γραμματεία του τμήματος οι επιτυχόντες των ειδικών περιπτώσεων και κατηγοριών,(Αλλοδαποί - Αλλογενείς, Μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, άτομα που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (άρθρο 35 ν. 3794/2009), τέκνα ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, υιοθετηθέντα τέκνα από τη Βουλή, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια).
  Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 ώρα 10:00 στην γραμματεία του τμήματος, σε περίπτωση αδυναμίας εγγραφής στίς παραπάνω ημερομηνίες.
  Επισημαίνεται ότι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 15/01/2014, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η επιλογή συγγραμμάτων από τους φοιτητές, μέσω του συστήματος « ΕΥΔΟΞΟΣ » . Περισσότερα...

07/01/2014: Ανακοίνωση: Εγγραφές νεοεισαχθέντων φοιτητών

 • Τμήμα Οικονομικών Επιστημών
  Ανακοινώνεται στους πρωτοετείς φοιτητές όλων των κατηγοριών (Ειδικών Περιπτώσεων Πολυτέκνων, Ειδικών Περιπτώσεων Τρίτεκνων και Ειδικών Περιπτώσεων Κοινωνικών Κριτηρίων) του Τμήματος, ότι οι εγγραφές θα γίνουν κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά, όπως κάθε χρόνο, στην οδό Αριστείδου 11 (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο), από 09:30 π.μ. μέχρι 13:30 μ.μ., καθημερινά, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
  Τρίτη 07/01/14 από ΑΓΓΕΛΑΚΗ έως και ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΤ
  Τετάρτη 08/01/14 από ΖΕΚΟΛΑΡΙ ΜΟΡΜΑ έως και ΚΥΡΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
  Πέμπτη 09/01/14 από ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΖΟΣ ΝΙΚ έως και ΝΤΟΥΝΤΑΣ ΠΑΝ
  Παρασκευή 10/01/14 από ΝΥΔΡΑΣ ΜΑΡΙΟΣ έως και ΣΤΑΘΗΣ ΑΘΑΝ
  Δευτέρα 13/01/14 από ΣΤΑΘΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ έως και ΨΙΚΑΚΟΣ ΠΟΥΛΙΚΟΣ
 • Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
  Ανακοινώνεται στους πρωτοετείς φοιτητές της κατηγορίας εισαγόμενοι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (άρθρο 35 του Ν. 3794/2009) μπορούν να εγγραφούν την περίοδο από 2-1-2014 έως 10-1-2014. Οι εγγραφές θα γίνουν καθημερινά στην Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Π.Ε.Δ.Δ.), Θεμιστοκλέους 6 & Γαμβέττα, 1ος όροφος, από 10.00 π.μ.- 13.00 μ.μ.. Περισσότερα...
 • Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας
  Οι εγγραφές των υποψήφιων του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας με σοβαρές παθήσεις θα γίνουν την Παρασκευή 10-1-2014 ώρα 8.30-13.30, στον 4ο όροφο της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, γραφείο 411 (στη Γραμματεία του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας). Περισσότερα...
 • Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας
  Καλούνται οι νεοεισαχθέντες φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας πανεπιστημιακού έτους 2013-14, να προσέλθουν για την εγγραφή τους στις 15-01-2014 ημέρα ΤETΑΡΤΗ και ώρα 08:40 π.μ. στην αίθουσα AULA , 2ος όροφος. Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε διευκρινίζεται ο τρόπος εισαγωγής του φοιτητή στο Πανεπιστήμιο.
 • Τμήμα Βιολογίας
  Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας (νεοεισαχθέντες Ακαδημαϊκού έτους 2013-14) θα πραγματοποιηθούν στη Γραμματεία του Τμήματος, στην Πανεπιστημιούπολη, την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014, μεταξύ 09:00 και 14:00. Στην ανακοίνωση του τμήματος, ωστόσο, δε διευκρινίζεται ο τρόπος εισαγωγής του φοιτητή στο Πανεπιστήμιο.
 • Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης (Μ.Ι.Θ.Ε.)
  Η εγγραφή των φοιτητών, που εισήχθησαν στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης ως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009) κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 θα γίνει στη Γραμματεία του Τμήματος ΜΙΘΕ από 15-1-2014 έως και 16-1-2014 και ώρες 10.00-14.00. Περισσότερα...
 • Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών
  Η Εγγραφή των φοιτητών, που εισήχθησαν στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ως πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις σε ποσοστό 5% καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3724/2009/Φ.Ε.Κ. 156/τ.Α’/2009) ακαδημαϊκού έτους 2013-14 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13-1-2014, στις 10:00 π.μ. στην αίθουσα διδασκαλίας Ε δίπλα στη Γραμματεία.
  Έγγραφο για τα απαραίτητα δικαιολογητικά [PDF]
 • Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
  Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές να προσέλθουν στο Τμήμα από την Πέμπτη 19-12-2013 έως και Δευτέρα 23-12-2013 για να εγγραφούν, με αλφαβητική σειρά, όπως παρακάτω, προσκομίζοντας τα ανά κατηγορία δικαιολογητικά:
  Πέμπτη 19-12-2013, ώρα 10.00 π.μ. ακριβώς, από Α-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ
  Παρασκευή 20-12-2013, ώρα 10.00 π.μ. ακριβώς, από ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ
  Δευτέρα 23-12-2013, ώρα 10.00 π.μ. ακριβώς, από ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ–Ω.
  Έγγραφο ανακοίνωσης [PDF]
 • Οδοντιατρική Σχολή
  Καλούνται όλοι οι νεοεισαχθέντες φοιτητές ακαδ.έτους 2013-2014, την Πέμπτη 19-12-2013 και ώρα 11.30 π.μ, να προσέλθουν στο Αμφιθέατρο Παπαντωνίου στο Ισόγειο του παλαιού κτιρίου Οδοντιατρικής, για την εγγραφή τους. Έγγραφο ανακοίνωσης [DOC]

16/12/2013: Ανακοίνωση: Έναρξη μαθημάτων στο ΕΚΠΑ.
Σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου, σήμερα Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 έγινε η έναρξη των μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Μονάδα Προσβασιμότητας των Φοιτητών με Αναπηρία (ΜοΠροΦμεΑ) καλεί τους φοιτητές με αναπηρία, εφόσον το επιθυμούν, να συμπληρώσουν το Έντυπο Καταγραφής Αναγκών με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 • Συμπλήρωση του ηλεκτρονικού αρχείου και αποστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση accessπάπακιuoa.gr,
 • τηλεφωνική συμπλήρωση και υποβολή από τους υπαλλήλους της Μονάδας Προσβασιμότητας (τηλέφωνα 2107275688, 2107275130, 2107275183),
 • συμπλήρωση και υποβολή στο γραφείο της ΜοΠροΦμεΑ στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ισόγειο, Γραφείο Ι14, Πανεπιστημιόπολη, Ιλίσια, 15784 Αθήνα).
Επίσης, σε περίπτωση που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Υπηρεσία Μεταφοράς, θα πρέπει να υποβάλουν την αντίστοιχη αίτηση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
 • Συμπλήρωση του ηλεκτρονικού αρχείου και αποστολή του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση accessπάπακιuoa.gr,
 • τηλεφωνική συμπλήρωση και υποβολή από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσία Μεταφοράς (τηλέφωνα 2107275183 ή 6955096720),
 • Συμπλήρωση και υποβολή στο γραφείο της ΜοΠροΦμεΑ στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (Ισόγειο, Γραφείο Ι14, Πανεπιστημιόπολη, Ιλίσια, 15784 Αθήνα).

16/12/2013: Ανακοίνωση: Αίτηση εισαγωγής στη φοιτητική εστία του ΕΚΠΑ.
Σας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για εισαγωγή στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) θα γίνονται δεκτές από τις 16/12/2013 - 1/1/2013. Συνημμένα θα πρέπει να προσκομίσετε τα κάτωθι δικαιολογητικά:

 1. Βεβαίωση σπουδών ή δελτίο επιτυχίας από το Λύκειο
 2. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή πιστοποιητικό γέννησης
 3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 4. Επικυρωμένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας τρέχοντος έτους
 5. Μία φωτογραφία
 6. Μία υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 1599/86
Επιμέρους δικαιολογητικά
 • Βεβαίωση πολυτεκνείας
 • Πιστοποιητικό απορίας
 • Πιστοποιητικό σπουδών αδελφής ή αδελφού
 • Βεβαίωση στρατιωτικής θητείας αδελφού ή αδελφών
 • Βεβαίωση ασθενείας του ιδίου ή μέλους της οικογένειας
 • Ληξιαρχική πράξη θανάτου
Το τηλέφωνο της Γραμματείας των φοιτητικών Εστιών είναι: 2107258723

07/02/2013: Ανακοίνωση: Κάλεσμα Φοιτητών με Αναπηρία που ενδιαφέρονται να λάβουν εθελοντική υποστήριξη κατά το ερχόμενο εαρινό εξάμηνο
Περισσότερα...

07/02/2013: Πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών σε νέους με τύφλωση και μερική όραση για συμμετοχή στην 19η Διεθνή Θερινή Συνάντηση σε Θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής για Nέους με Τύφλωση και Μερική Όραση (ICC 2013) που θα διεξαχθεί στην πόλη Τελκ της Τσεχίας. Περισσότερα...

28/11/2012: Δήμος Ιλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ
Ο Δήμος Ιλίου και ο τομές Κοινωνικής Υπηρεσίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 06:30 μ.μ. στο Δημαρχείο Ιλίου.
Πρόσκληση [JPEG] [DOC]
Πρόγραμμα Εκδήλωσης [JPEG] [DOC]

28/11/2012: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Περισσότερα...

20/11/2012: Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση "Αναπηρία και Διαπολιτισμικότητα, πηγές διαφορετικότητας" στην Τεχνόπολη στο Γκάζι (αίθουσα Δ10), με τη στήριξη του Συμβουλευτικού Κέντρου Φοιτητών του ΕΚΠΑ, του Esn Kapa Athens, του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, της Άλλης Όψης,του Δήμου Αθηναίων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και άλλων προσώπων και φορέων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πρόγραμμα [DOC]
Δελτίο τύπου [DOCX]

19/11/2012: Στα πλαίσια της πρόσκλησης ΤΟΠΕΚΟ, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων παίδων ΕΛΕΠΑΠ, ως συντονιστής εταίρος της ΑΣ πρόσβασης, υποστηρίζει την δημιουργία του ατομικού μονοπατιού καριέρας και την ένταξη στην αγορά εργασίας 70 ατόμων με κινητική αναπηρία ή εγκεφαλική βλάβη. Στα πλαίσια του έργου υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής φοιτητών με κινητική αναπηρία ή εγκεφαλική βλάβη, οι οποίοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν τρίμηνη εργασιακή εμπειρία αλλά και εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για το σχεδιασμό του ατομικού μονοπατιού καριέρας.
Αίτηση Συμμετοχής [DOC]
Αφίσα [PDF]
Τρίπτυχο [PDF]

16/10/2012: Ανακοίνωση: Κάλεσμα Φοιτητών με Αναπηρία που ενδιαφέρονται να λάβουν εθελοντική υποστήριξη κατά το τρέχον χειμερινό εξάμηνο
Περισσότερα...

03/10/2012: Στο «Ναυάγιο των Αντικυθήρων» θα ξεναγηθούν άνθρωποι με προβλήματα όρασης
Σειρά πέντε ξεναγήσεων σε άτομα με προβλήματα όρασης οργανώνει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με αφορμή την πρωτοβουλία «Οκτώβριος-Μήνας ευαισθητοποίησης για τυφλά ή με μειωμένη όραση άτομα».
Οι ξεναγήσεις αφορούν στην περιοδική έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο-οι Θησαυροί-ο Μηχανισμός» και απευθύνονται στα μέλη των σωματείων τυφλών (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, Φάρος Τυφλών Ελλάδος, Μουσείο Αφής), καθώς και σε μεμονωμένα άτομα.
Κατά την περιήγηση στις αίθουσες, οι συμμετέχοντες θα αγγίξουν αρχαία εκθέματα, καθώς και ομοίωμα του Μηχανισμού, του διασημότερου και σημαντικότερου ευρήματος του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί 8, 15, 22 και 29 Οκτωβρίου (11:00 π.μ. – 12:00). Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες. Τηλ. επικοινωνίας: 210 8217724 & 210 8217717.

03/10/2012: Το Ίδρυμα του Ομίλου Vodafone διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα Smart Accessibility Awards, ένα διαγωνισμό για developers από όλη την Ευρώπη. Στόχος του διαγωνισμού αυτού είναι η ανάπτυξη νέων εφαρμογών που μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής των ηλικιωμένων, αλλά και των ατόμων με αναπηρία.
Μέσω του διαγωνισμού θα βραβευτούν οι καλύτερες εφαρμογές για smartphones με συνολικό έπαθλο 200.000 €, το οποίο θα μοιραστεί ισομερώς στους τέσσερις νικητές, στις παρακάτω κατηγορίες: κοινωνική συμμετοχή, ανεξάρτητη διαβίωση, κινητικότητα και ευημερία. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το αντίστοιχο δελτίο τύπου Διαγωνισμός "Smart Accessibility Awards" από τη Vodafone

24/09/2012: Ομιλία του Γ. Κουρουπέτρογλου με θέμα «Προσβασιμότητα στα Ανοικτά Ψηφιακά Μαθήματα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ», 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με Διεθνή Συμμετοχή: “Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση”, Βόλος, 28-30 Σεπτεμβρίου 2012, hcicte2012.uth.gr

04/09/2012: Η σελίδα sports.amea στο Facebook αποτελεί μία προσπάθεια ανάδειξης των παραολυμπιακων και μη αθλημάτων σε σχέση με όλα τα είδη αναπηρίας. Τη σελίδα μπορούν να βρουν ακόμη και όσοι δεν έχουν λογαριασμό μέσω της μηχανής αναζήτησης Google. Στη σελίδα αυτή ανακοινώνονται καθημερινά οι δράσεις οι οποίες γίνεται στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο το κόσμο, καθώς και τα αποτελέσματα των αγώνων.

11/06/2012: Το Ειδικό Γυμνάσιο, το Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ ΕΑ Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, ώρα 18:00, στο χώρο του σχολικού τους συγκροτήματος στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2011-2012:
ΤΕΕ ΕΑ (18:00-19:00): "THROUGH THE DEAF" (σπονδυλωτή παρουσίαση δράσεων),
Γυμνάσιο & ΓΕΛ (19:30-21:30): ΑΙΣΧΥΛΟΥ "ΟΡΕΣΤΕΙΑ" (Αγαμέμνων, Χοηφόροι, Ευμενίδες)
Πρόσκληση εκδήλωσης [PDF]
Πρόγραμμα παρουσίασης ΤΕΕ ΕΑ [PDF]
Πρόγραμμα παράστασης Γυμνασίου και ΓΕΛ [PDF]

09/05/2012: Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας, εκδήλωση με θέμα «Υποστηριζόμενη Εργασία = Εργασία για όλους».
Η προαγωγή της ισότητας στην αγορά εργασίας και η στήριξη των ατόμων με διαφορετικά χαρακτηριστικά δε συνιστά πολυτέλεια. Συνιστά συνειδητή επιλογή μιας κοινωνικά δίκαιας πολιτικής η οποία ενσωματώνει τις ιδιαιτερότητες και αξιοποιεί στο μέγιστο όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα οποία σε πείσμα των καιρών αποτελούν ζωντανά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν παρά να αποτελούν βασικό φορέα έκφρασης μιας τέτοιας δυναμικής.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι στάσεις και οι απόψεις της αγοράς εργασίας για την απασχόληση, καθώς και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των ατόμων με αναπηρία.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει ένα forum συζήτησης και προβληματισμού όλων των εμπλεκόμενων στην παραπάνω διαδικασία φορέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, συμβούλων, κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων, και πάνω από όλα κοινωνικά υπεύθυνων πολιτών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου του 2012 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80 στον Πειραιά). Δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση στο τηλέφωνο 210 414 2562 και στο email gdiasyn@unipi.gr.
Αφίσα Ημερίδας
Πρόγραμμα Ημερίδας [DOC]

08/05/2012: Ημερίδα φοιτητών με Δυσλεξία
Αφίσα Ημερίδας
Πρόγραμμα Ημερίδας [DOC]

10/04/2012: Επιτυχής περάτωση της κατάρτισης των εθελοντών οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Περισσότερα...

29/02/2012: Στις 3 και 4 Μαρτίου 2012 θα πραγματοποιηθεί η 3η διημερίδα "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη" στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι). Η διημερίδα έχει ως στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς τόσο να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σε συναδέλφους, όσο και να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που τους παρέχουν οι νέες τεχνολογίες ανταλλάσοντας ιδέες και καλές πρακτικές. Παράλληλα, σκοπός των εργασιών της διημερίδας είναι να αναδειχθεί το τοπίο μέσα στο οποίο μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία της χώρας μας, ενσωματώνοντας δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες στη διδακτική τους καθημερινότητα ώστε να καταστήσουν το μάθημα πιο ελκυστικό και να καλλιεργήσουν την ενεργό συμμετοχή των μαθητών τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Στα πλαίσια αυτής της διημερίδας, το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 14:30-14:40 ο Αλέξανδρος Πίνο, μέλος της Μονάδας Προσβασιμότητας για ΦμεΑ του ΕΚΠΑ, θα εισηγηθεί την παρουσίαση με τίτλο "Αποθετήριο Ελεύθερα Διαθέσιμων Εφαρμογών για Μαθητές με Αναπηρία" στο Κτήριο Γυμνασίου-Λυκείου στην Αίθουσα 26.
Στην ιστοσελίδα http://www.avgoulea.gr/htm/index.aspx?pageid=2020 μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής για την εκδήλωση, της οποίας η παρακολούθηση είναι ανοικτή χωρίς κόστος σε κάθε ενδιαφερόμενο.

17/02/2012: Διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009) για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.
Το χρονικό διάστημα στο οποίο οι υποψήφιοι θα υποβάλουν στις Επιτροπές των ως άνω Νοσοκομείων τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, ορίζεται για φέτος από 28 Φεβρουαρίου 2012 μέχρι και 16 Μαρτίου 2012.
Δελτίο Τύπου [MS Word]
Αίτηση [MS Word]
Κωδικοί Νοσοκομείων [MS Word]

09/02/2012: Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Περισσότερα...

05/01/2012: Ξενάγηση στις τρέχουσες εκθέσεις του ΕΜΣΤ με διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Πρόσκληση [MS Word]

06/06/2011: See The Music. Όταν ο ήχος γίνεται εικόνα και οι στίχοι «νοήματα»!!
Το «See The Music» είναι μία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 19 Ιουνίου στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη της Οδού Πειραιώς με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μία συναυλία σαν όλες τις άλλες, που όμως Κωφοί και ακούοντες αλληλεπιδρούν και συμμετέχουν ισότιμα στη μουσική εμπειρία.
Πληροφορίες: www.seethemusic.gr, OMKE.

06/06/2011: Το Ειδικό Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής σας προσκαλούν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2010, ώρα 19:30, στο αίθριο του σχολικού τους συγκροτήματος στην εκδήλωση για τα αποτελέσματα των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2010-2011 των σχολείων τους, κατά την οποία θα παρακολουθήσετε την παράσταση της τριλογίας: ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΟΡΕΣΤΕΙΑ, Αγαμέμνων και Χοηφόροι (μέρος Α΄)
Πρόσκληση [PDF]
Πρόγραμμα [PDF]

17/05/2011: Εργαστήριο Πρώτων Βοηθειών για Άγρια Ζώα και Πουλιά τη Παρασκευή 20 Μαΐου ώρα 13:00 – 14:00 μ.μ. στο υπαίθριο αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη. Η εκδήλωση υλοποιείται με την υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων των φορέων ΕΛΙΞ, Προγράμματα Εθελοντικής Εργασίας, και της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ανακοίνωση [MS Word]

19/04/2011: Λειτουργία Κέντρου Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Ιλίου.
Ανακοίνωση [MS Word]

18/03/2011: Πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών σε νέους με τύφλωση και μερική όραση για συμμετοχή στην 17η Διεθνή Θερινή Συνάντηση σε Θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής για Nέους με Τύφλωση και Μερική Όραση (ICC 2011) που θα διεξαχθεί στο Σαν Ντονίνο της Φλωρεντίας, στην Ιταλία.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011!
Πρόσκληση [MS Word] [PDF]

14/03/2011: Ημερίδα: ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΦΩΝ, 19 Μαρτίου 2011

04/03/2011: Οι νέες τεχνολογίες δίνουν νέες δυνατότητες και μορφές στα ΜΜΕ, τους εκδοτικούς οίκους και κυρίως στην εκπαίδευση και αυτό είναι το θέμα στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Ίδρυμα Ευγενίδου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00- 21:00 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο) με τίτλο "Ενημέρωση και Εκπαίδευση Προσβάσιμη σε όλους: Το παράδειγμα των ακουστικών βιβλίων"
Πρόσκληση [MS Word]
Πρόγραμμα [MS Word]

03/03/2011: Διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009) για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012.
Το χρονικό διάστημα στο οποίο οι υποψήφιοι θα υποβάλουν στις Επιτροπές των ως άνω Νοσοκομείων τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, ορίζεται για φέτος από 3 Μαρτίου μέχρι και 15 Μαρτίου 2011.
Δελτίο Τύπου [MS Word]
Αίτηση [MS Word]
Κωδικοί Νοσοκομείων [MS Word]

01/03/2011: Οι Φοιτητές με Kινητική Αναπηρία μπορούν να κάνουν αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Εθνικού Ιδρύματος Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) για την χορήγηση επιδόματος επιχορήγησης ύψους 132 ευρώ το τρίμηνο.
Περισσότερα ...

14/02/2011: Συνάντηση εργασίας με θέμα: "Ο Θεσμός του Συμβούλου Καθηγητή Φοιτητών με Αναπηρία", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 12:00-14:00 στο Νέο Αμφιθέατρο (Πανεπιστημίου 30).
Πρόσκληση [Word]
Πρόγραμμα [Word]

08/02/2011: Συμμετοχή της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ στο Διεθνές Συνέδριο "Universal Learning Design" 8-11 Φεβρουαρίου 2011, Brno, Τσεχία με παρουσίαση της εργασίας "A Model of Accessibility Services Provision for Students with Disabilities in Higher Education".

08/02/2011: Σύσταση Επιτροπής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την ονομασία "Συνήγορος του Φοιτητή".
Ανακοίνωση [Word] [PDF]

22/01-5/2/2011: Συμμετοχή της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ στο πρόγραμμα "Partnerships for sustainable solutions in developing countries – Empowering visually impaired people through ICT" στο πλαίσιο προετοιμασίας για το επερχόμενο έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης "EDULINK - African, Caribbean and Pacific Group of States, and European Union Cooperation Programme in Higher Education".

27/12/2010: Υποτροφία για Φοιτητές με Αναπηρία από την Google Ευρώπης. (Google Europe Scholarship for Students with Disabilities). Παράταση στην τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης για τη 1η Φεβρουαρίου 2011.
Περισσότερα ...

17/01/2011: «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών με Αναπηρία στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας»
Ανακοίνωση [Word]
Προτεινόμενη Λίστα Εργασιών [Word]

29/12/2010: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (5%).
Οι επιτυχόντες στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να προσέλθουν για εγγραφή από 10.1.2011 μέχρι και 14.1.2011.
Ανακοίνωση [Word] [PDF]

20/12/2010: Exchange Ability Day in Athens
Ένα πρωτοποριακό συνέδριο στις 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα διοργανώνεται στην Ιατρική Σχολή από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (παράρτημα Αθηνών) σε συνεργασία με το ESN. Δηλώστε συμμετοχή στα workshops!
Πρόσκληση Συμμετοχής [Word]
Πρόγραμμα Εκδήλωσης [PDF]
Αφίσα Εκδήλωσης [JPG]
Παρουσίαση της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (παράρτημα Αθηνών) [PDF]

15/12/2010: Δυνατότητα πραγματοποίησης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε φοιτητές με αναπηρία και φοιτητές προερχόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την περίοδο 2010 – 2013 από το πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Φοιτητών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».
Πρόσκληση Ενδιαφέροντος [Word]

12/12/2010: Υποτροφία για Φοιτητές με Αναπηρία από την Google Ευρώπης. (Google Europe Scholarship for Students with Disabilities)
Τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης 20 Ιανουαρίου 2011.
Περισσότερα ...

22/11/2010: GW 2011 - The 9th International Gesture Workshop on Gesture in Embodied Communication and Human-Computer Interaction, May 25-27, 2011, Athens, Greece.
Call for papers [Word]

15-16/11/2010: Διημερίδα: "Το στοίχημα της προσβασιμότητας στα κυπριακά ΜΜΕ", Λευκωσία.
Πρόγραμμα [PDF]

12/11/2010: Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.
Δελτίο Τύπου [DOC]
Μηχανογραφικό Δελτίο [PDF]

10-11/11/2010: Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας και το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τις Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας.
Πρόσκληση [Word], Πρόγραμμα [PDF], Αφίσα Εκδήλωσης [PDF]

04/11/2010: Ολοκλήρωση της διαδικασίας εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5%, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων – υποβολή μηχανογραφικού δελτίου.
Δελτίο Τύπου [Word] [Txt] [PDF]

01/10/2010: Διαδικασία εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του ν. 3794/2009 (ΦΕΚ 156 Α΄/4-9-2009)
Δελτίο Τύπου [Word]

13/10/2010: Ημερίδα με θέμα "Γνωριμία των Κωφών Φοιτητών με τη Μονάδα Προσβασιμότητας"
Νέο Αμφιθέατρο, Πανεπιστημίου 30
Πρόσκληση [Word]
Πρόσκληση σε Ε.Ν.Γ. [Video]

20/09/2010: Τρέχουσες δράσεις της Υπηρεσίας Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Υποστήριξης Φοιτητών με Aναπηρία:
- Ομαδικό Πρόγραμμα για τη Διακοπή του Καπνίσματος [Word] [Αφίσα]
- Ψυχοεκπαιδευτική Ομάδα Διαχείρισης Θυμού [Word] [Αφίσα]
- Ομάδες Αυτογνωσίας για Φοιτητές Ψυχολογίας [Word] [Αφίσα]

28/07/2010: Παροχή δωρεάν πρόσβασης σε ψηφιακό νομικό περιεχόμενο για φοιτητές με απώλεια όρασης του Τμήματος Νομικής
Ανακοίνωση

06/07/2010: Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, 06 Ιουλίου και ώρα 12:00 για την παρουσίαση της 16ης Διεθνής Θερινής Συνάντησης σε Θέματα Επικοινωνίας και Πληροφορικής για νέους με Τύφλωση και Μερική Όραση (ICC2010).
Οργάνωση: Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΦμεΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Πολιτιστικό Κέντρο - Εντευκτήριο «Κωστής Παλαμάς».
Πρόσκληση

12/05/2010: Ημερίδα με θέμα "Πανεπιστήμιο για Όλους: Προκλήσεις στις Σπουδές Φοιτητών με Αναπηρία"
Οργάνωση: Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΦμεΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών,
Νέο Αμφιθέατρο, Πανεπιστημίου 30
Αφίσα Ημερίδας

28-30/05/2010: Η Autonomia EXPO, η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, την προσαρμοσμένη τεχνολογία, την αισθητική και τον πολιτισμό ξεκινά για τέταρτη φορά στο ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

05/03/2010: Πρόσκληση του Πανεπιστημίου Αθηνών για προσφορά εθελοντικής υποστήριξης στη διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Εργαστηρίου Πληροφορικής ICC2010 για Φοιτητές με Απώλεια Όρασης

07/01/2010: Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέλαβε τη διοργάνωση του Διεθνούς Θερινού Εργαστηρίου Πληροφορικής ICC2010 για Φοιτητές με Απώλεια Όρασης

15/12/2009: Βράβευση του Αν. Καθηγητή κ. Γεωργίου Κουρουπέτρογλου από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

03/12/2009: Δελτίο Τύπου της Μονάδας Προσβασιμότητας ΕΚΠΑ για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

21-28/07/2009: Συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Θερινό Εργαστήριο Πληροφορικής για Φοιτητές με Απώλεια Όρασης, Βιέννη

24/06/2009: "Προσβασιμότητα του Πανεπιστήμιου: Αξιολόγηση, λύσεις, καλές πρακτικές", Σεμινάριο Προγράμματος ACTUS, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Θεσσαλονίκη
Πρόγραμμα

04-05/06/2009: Σεμινάριο "Open Source-based Generalised Accessibility Support for Mainstream ICT" του ΑΕGIS (Open Accessibility Everywhere), Λονδίνο

15-17/05/2009: Autonomia EXPO: η μεγάλη γιορτή για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την υγεία, την ανεξάρτητη διαβίωση, την τεχνολογία, την αισθητική και τον πολιτισμό, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

13/05/2009: Ενημερωτική Eκδήλωση με θέμα "Λειτουργία της Υπηρεσίας Διαμεταγωγής για Φοιτητές με Κώφωση και Βαρηκοΐα".
Οργάνωση: Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΦμεΑ) του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόσκληση Συμμετοχής

21/07/2009 - 28/07/2009 Βιέννη: Πρόσκληση Συμμετοχής στο Θερινό Εργαστήριο Πληροφορικής για Φοιτητές με Απώλεια Όρασης.
Οργάνωση: International Camp on Communication and Computer (ICC)
Πρόσκληση Συμμετοχής
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

04/12/2008: Ημερίδα: "Ηλεκτρονική προσβασιμότητα στην Ελλάδα και ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης"
Οργάνωση: Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και Ίδρυμα Τεχνολογίας & Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής,
Αμφιθέατρο Υπουργείου Ανάπτυξης, Μεσογείων 119,
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

10/11/2008 - 14/11/2008: "Ημέρες Ευχρηστίας και Προσβασιμότητας"
Οργάνωση: Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθηνών,
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

31/10/2008: Hμερίδα: "Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία όρασης",
Οργάνωση: Σύλλογος "Μάγνητες Τυφλοί", Βόλος
Πρόγραμμα Ημερίδας

11/10/2008 - 25/10/2008: Eνημερωτικές Συναντήσεις για την ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας Φοιτητών με Αναπηρία

01/10/2008-31/10/2008: Επιδότηση αγοράς φορητών υπολογιστών και ειδικού εξοπλισμού για Φοιτητές με Αναπηρία

27/05/2008: Ανοικτή Συνάντηση - Συζήτηση με θέμα "Ανάγκες Φοιτητών με Αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών"

03/03/2008-15/05/2008: Επιδότηση αγοράς φορητών υπολογιστών και ειδικού εξοπλισμού για Φοιτητές με Αναπηρία

16-18/05/2008: Autonomia EXPO: η μεγάλη γιορτή για την αναπηρία, την αποκατάσταση, την ειδική εκπαίδευση, την υγεία, την ανεξάρτητη διαβίωση, την τεχνολογία, την αισθητική και τον πολιτισμό, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

18/12/2007: Ημερίδα για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Προσβασιμότητας του Πανεπιστημίου Αθηνών

©2007-2017 University of Athens       —       Webmaster