Μετάβαση στην πλοήγηση - Μετάβαση στο περιεχόμενο

CLiCk, Speak

4 αστέρια (πολύ καλό)

στιγμιότυπο λογισμικού

Έκδοση: 1.6 Freeware and Open-Source

Κατασκευαστής: Charles L. Chen

Κατηγορία:

Αναπηρία: Αναπηρία Λόγου

Περιγραφή:

Το CLiCk, Speak συνεργάζεται με τον φυλλομετρητή Mozilla Firefox. Είναι σχεδιασμένο για άτομα με κινητική αναπηρία ή χαμηλή όραση που επιθυμούν να αποκτήσουν έναν ομιλούντα φυλλομετρητή. Με την εγκατάσταση του λογισμικoύ δημιουργούνται τρία πλήκτρα στην γραμμή εντολών του Mozilla Firefox, τα οποία μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα μεγαλύτερου μεγέθους ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας του   Mozilla Firefox μπορεί να εκφωνηθεί ολόκληρο επιλέγοντας το πλήκτρο Auto Reading Mode, ή τμηματικά μαρκάροντας το επιθυμητό κομμάτι και επιλέγοντας το πλήκτρο Speak Selection. Υποστηρίζει SAPI5. Υποστηρίζει τις γλώσσες του λειτουργικού συστήματος, δηλαδή τις γλώσσες που έχετε εγκαταστήσει στο λειτουργικό σύστημα για μετατροπή κειμένου σε ομιλία (TTS).

Λειτουργικό σύστημα: Windows, MacOS και Linux

Οδηγίες εγκατάστασης: Κατεβάστε το αρχείο clickspeak_bundle_v1.6_release.xpi. Ανοίξτε το Firefox φυλλομετρητή και από το πεδίο File επιλέξτε Open File και διαλέξτε το προηγούμενο αρχείο. Τέλος, επιλέξτε "Install Now" και κάντε επανεκκίνηση στο Firefox.

Ρυθμίσεις: Η ρύθμιση της γλώσσας γίνεται από τον "Πίνακα Ελέγχου" (ControlPanel), επιλέγοντας sounds, speechandaudiodevice και στην συνέχεια speech,  η από το στοιχείο «ομιλία», όπου έχουμε την δυνατότητα να  ρυθμίσουμε την ταχύτητας και χροιά της φωνής. 
Μια επιπλέον ρύθμιση υπάρχει στον Firefox στο πεδίο «εργαλεία» και Click,speakOptions,  όπου έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τον επεξεργαστή ομιλίας (SAPI η JAVA), την ταχύτητα ομιλίας και την χροιά ομιλίας.

Κατέβασμα αρχείου: clickspeak_bundle_v1.6_release.rar (0.15 MB)

Εναλλακτική ιστοσελίδα λήψης: http://clickspeak.clcworld.net/installation_winxp.html

Τελευταία ενημέρωση: 23/10/12 16:56

Προβλήματα:

 • Θέματα συμβατότητας @ 23/10/12 16:43
  Το πρόσθετο είναι μη συμβατό με την τελευταία έκδοση του FireFox, 16.0.1.

Νέα:

 • Νέα δοκιμαστική έκδοση @ 2012-10-23 16:39:41
  Στην επίσημη ιστοσελίδα δίνεται ένα νέο πρόσθετο συμβατό με την τελευταία έκδοση του FireFox, το Click, Speak.js 1.6.17. Η έκδοση όμως είναι beta, οπότε δεν προχωρήσαμε ακόμη σε ενημέρωση του αρχείου που σας δίνουμε σε αυτή τη σελίδα.

Βαθμολογίες-Σχόλια

 • Reyna @ 10/10/18 9:16
  seo local map
 • σπυριδων σπυριδων @ 19/01/12 23:47
  πολυ καλο

Εισάγετε το δικό σας:

Βαθμολογήστε το λογισμικό και πείτε μας την γνώμη σας. Μπορείτε να αναφέρετε τα δυνατά σημεία του ή τυχόν προβλήματα που συναντήσατε.