8th SciFY Academy "Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Σήμερα"
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00 @ INNOVATHENS
"Λύσεις για την Αναπηρία"
Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στις 19.00, η SciFY και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων -INNOVATHENS σας προσκαλούν στην 8η SciFY Academy με θέμα: “Οι Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Σήμερα “Λύσεις για την Αναπηρία" με την επιστημονική υποστήριξη της ΕΕΕΥΤ. Η SciFY Academy είναι μία ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο σειρά παρουσιάσεων, από τo μη-κερδοσκοπικό οργανισμό SciFY, για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης.
Αυτό το μήνα ο κ. Γιώργος Κουρουπέτρογλου, επικεφαλής του Εργαστηρίου Προσβασιμότητας & Τεχνολογιών Φωνής, υπεύθυνος της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του ΕΚΠΑ αλλά και Διευθυντής του Τομέα Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος του Τμήματος Πληροφορικής, μαζί με την κα. Καλλιόπη Λάππα, Εργοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και Επιστημονικός Συνεργάτης για τη οργάνωση και λειτουργία χώρων Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στο Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» και στη ΜΑΦ του Γ.Ν. «Ευαγγελισμός», θα μας εισάγουν στο χώρο των υποστηρικτικών τεχνολογιών. Στο 1ο τμήμα της εκδήλωσης “Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής και Ηλεκτρονική Προσβασιμότητα για Άτομα με Αναπηρία” ο κ Γιώργος Κουρουπέτρογλου θα παρουσιάσει τον διττό ρόλο των Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής ως μέσα αντιμετώπισης της αναπηρίας αλλά και ως μέσα πρόσβασης στο Διαδίκτυο, τη σχέση τους με την Καθολική Σχεδίαση και τις Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής χωρίς κόστος. Στο 2ο τμήμα “Υποστηρικτικές Τεχνολογίες στην καθημερινή ζωή των Ατόμων με Αναπηρία” η κα. Καλλιόπη Λάππα θα μιλήσει για τους τομείς εφαρμογής των υποστηρικτικών τεχνολογιών στην καθημερινότητα, πότε και τι αξιολογούμε, πως διαρθρώνεται η παρέμβαση, ποια είναι η ομάδα ειδικών υποστηρικτικής τεχνολογίας και τι γίνεται στον Ελλαδικό χώρο.
Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει υλικό και λογισμικό για άτομα με: απώλεια όρασης, ακοής, κινητικές αναπηρίες ή αναπηρίες λόγου. Όπως πάντα η εκδήλωση θα έχει πρακτικό προσανατολισμό και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις κοινού (Q&A).
Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, σε οργανισμούς και φορείς που ασχολούνται με την αναπηρία και τις υποστηρικτικές τεχνολογίες, εργοθεραπευτές, φυσιοθεραπευτές και επαγγελματίες στον χώρο της αναπηρίας. Επίσης σε φοιτητές και απόφοιτους σχολών Ειδικής Αγωγής, Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Θετικών Επιστημών, ειδησεογραφικά και ενημερωτικά sites, και φυσικά σε όσους θέλουν να είναι ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις υποστηρικτικές τεχνολογίες.