Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπηρεσία Μεταφοράς ΦμεΑ

Transport service

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών διαθέτει τέσσερα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα για τη μεταφορά Φοιτητών με Αναπηρία (ΦμεΑ) από το σπίτι τους ή κάποιο άλλο σημείο συνάντησης προς τους χώρους φοίτησης και αντίστροφα. Η μεταφορά αυτή των ΦμεΑ είναι εφικτή μόνο όταν ο τόπος κατοικίας τους βρίσκεται σε εύλογη απόσταση από το Πανεπιστήμιο. Στην περίπτωση που η χιλιομετρική απόσταση μεταξύ της οικίας ενός φοιτητή και του χώρου φοίτησής του είναι σημαντικά μεγάλη, τότε, σε συνεννόηση με τον ΦμεΑ, ορίζεται ως σημείο μεταφοράς κάποιος κεντρικός σταθμός ΜΜΜ (μετρό, λεωφορείου, τραμ, κ.α.).

Προτεραιότητα εξυπηρέτησης από την Υπηρεσία Μεταφοράς έχουν οι προπτυχιακοί ΦμεΑ που είναι χρήστες τροχοκαθίσματος και έπονται όσοι έχουν σοβαρή κινητική αναπηρία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές εξυπηρετούνται, εφόσον υπάρχει δυνατότητα από την Υπηρεσία Μεταφοράς, χωρίς να παρεμποδίζεται το πρόγραμμα των προπτυχιακών φοιτητών.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές, εφόσον έχουν συμπληρώσει το Έντυπο Περιορισμών (ΕΚαΠ) Δραστηριότητας και Συμμετοχής Φοιτητή, θα πρέπει να υποβάλλουν περιοδικά την Αίτηση Μεταφοράς τους. Η αίτηση υποβάλλεται στην αρχή κάθε εξαμήνου, δηλαδή μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα μαθημάτων, και πριν από κάθε εξεταστική περίοδο, δηλαδή μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα εξετάσεων.

Η υποβολή της Αίτησης Μεταφοράς γίνεται με τους κάτωθι εναλλακτικούς τρόπους:

  • αποστολή του συμπληρωμένου αρχείου PDF μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο access@nulluoa.gr.
  • εκτύπωση, συμπλήρωση και υποβολή με φυσική παρουσία στην Υπηρεσία Μεταφοράς της Μονάδας Προσβασιμότητας.
  • συμπλήρωση και υποβολή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Μεταφοράς της Μονάδας Προσβασιμότητας  ( 2107275183).
αίτηση-μεταφοράς-κατά-το-εξάμηνο-icon
Αίτηση ΦμεΑ για Μεταφορά κατά το Εξάμηνο
αίτηση-μεταφοράς-κατά-την-εξεταστική-icon
Αίτηση ΦμεΑ για Μεταφορά κατά την Εξεταστική Περίοδο

Για να δείτε την παραπάνω αίτηση πρέπει να έχετε εγκατεστημένο το πρόγραμμα Adobe Reader. Αν δεν το έχετε, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο:
Download Adobe Reader

Υπηρεσία Μεταφοράς ΑμεΑ Πανεπιστημίου Αθηνών
τα οχήματα της υπηρεσίας μεταφοράς μπροστά στα προπύλαια