Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδήλωση με θέμα: "Διαδίκτυο-παιδιά, έφηβοι και ενήλικες με οπτική αναπηρία"
Ζητήματα ψυχικής υγείας και ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου

Κυριακή 18 Απριλίου 2021
Ώρα έναρξης: 19:00
Μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ

Κεντρική ομιλήτρια: Πόλυ Κεφαλά, Ψυχολόγος & Επικοινωνιολόγος

Δήλωση Ενδιαφέροντος στο: https://forms.gle/ZGt74XkM8LtSccF89

Διοργανωτές:

Χαιρετισμοί:

REGENERATION presents skills for Greece 2021Το REGENERATION σε συνεργασία με το Coursera και το Workforce Recovery Initiative «ξεκλειδώνει» δωρεάν την πρόσβαση σε 3.800 online μαθήματα και 400 εξειδικεύσεις, για δεκάδες χιλιάδες νέους.

Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε νέους φοιτητές, απόφοιτους, εργαζόμενους και ανέργους 18-29 ετών σε όλη την Ελλάδα, αλλά και, για πρώτη φορά, σε σπουδαστές και μόνιμους αξιωματικούς, 18-40 ετών, των στρατιωτικών σχολών της χώρας.

Οι εγγραφές στα online μαθήματα ενδιαφέροντός σας πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως 30/9/2020. Κατόπιν εγγραφής, η πρόσβαση στα μαθήματα θα ισχύει έως 31/12/20. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα Coursera ακολουθεί τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα της. Τα video των μαθημάτων συνοδεύονται από υπότιτλους στην γλώσσα που διδάσκονται και από αρχείο transcript. Το ReGeneration συνεχίζει την υποστήριξη των συμμετεχόντων ατόμων με αναπηρία, μέσω της συνεργασίας του με την Α.Μ.Κ.Ε . “Με Άλλα Μάτια”. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση προσβασιμότητας ως προς τη συμμετοχή σας, επικοινωνήστε με τον Σύμβουλο Προσβασιμότητας του ReGeneration στο vaggelis@nullregeneration.gr

womentors logoΑγαπητή φοιτήτρια,

Θέλουμε να σε ενημερώσουμε για το πρόγραμμα WOMENTORS  στο οποίο μπορείς:

  • να αποκτήσεις τα προσόντα που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τους στόχους σου και να έχεις τον έλεγχο της ζωής σου,
  • να βοηθήσεις άλλες γυναίκες να ενεργοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν νέες ικανότητες.

...συνεχίστε την ανάγνωση "Πρόγραμμα ενδυνάμωσης νέων γυναικών: WOMENTORS"

Σύμφωνα με την απόφαση Αριθμ. 44726/Ζ1 των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών η διανομή των διδακτικών συγγραμμάτων προς όλους τους δικαιούχους φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Α.) για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και μόνο, λόγω των έκτακτων μέτρων για αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, πραγματοποιείται με κατ’ οίκον, με επιμέλεια των εκδοτικών οίκων. ...συνεχίστε την ανάγνωση "Διανομή διδακτικών συγγραμμάτων κατά το εαρινό εξάμηνο 2020"

Η Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου (ΓΓΣ) εξασφαλίζει 4-6 αμειβόμενες θέσεις πρακτικής άσκησης ετησίως σε πολίτες της ΕΕ με αναγνωρισμένη αναπηρία. Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πανεπιστημιακό πτυχίο ή να φοιτούν στο τρίτο έτος (ή ισοδύναμο) σε ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθείστε τον αντίστοιχο σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Προσφέρει εξάμηνη (τουλάχιστον) αμειβόμενη απασχόληση σε πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, στην Ελλάδα (Αθήνα και άλλες πόλεις), με δύο βασικές συμβατικές υποχρεώσεις από πλευράς εταιρειών: κατ' ελάχιστον 6μηνη σύμβαση εργασίας & τουλάχιστον 750€ μεικτά ανά μήνα. Πληροφορίες: https://meallamatia.gr/10os-genikos-kyklos-regeneration-ksekinisan-oi-aitiseis-gia-efkairies-apascholisis-se-neous-kai-nees-me-i-choris-anapiria/

Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), σε συνεργασία με τη Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία (ΦμεΑ) λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 Αθλητικό Τμήμα  για ΦμεΑ το οποίο απευθύνεται σε φοιτητές του ΕΚΠΑ με περιορισμούς σωματικής ή αισθητηριακής προέλευσης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση για το αθλητικό τμήμα σε μορφή Word.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του ΕΚΠΑ στο διάστημα 6-8 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσει 26 στελέχη αντίστοιχων Μονάδων Προσβασιμότητας από Πανεπιστήμια της Τσεχίας, που είναι μέλη του συνδέσμου Association of Service Providers for University Students with Special Needs (AP3SP), Czech Republic, στο σεμινάριο με τίτλο "Service Provision for Students with Disabilities".

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία και το Εργαστήριο Φωνής και Προσβασιμότητας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  σας καλούν να υποστηρίξετε τη Διακήρυξη της Μπολόνια 2019 (The Bologna Declaration 2019): Μια πρόσκληση για δράση με σκοπό τη βελτίωση της πρόσβασης στην ποιοτική Υποστηρικτική Τεχνολογία (https://aaate.net/the-bologna-declaration/) που υπογράφτηκε μεταξύ των: Association for the Advancement of Assistive Technology in Europe (AAATE), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του European Disability Forum (EDF).

Η διαδικασία υποστήριξης περιλαμβάνει δύο βήματα:

  1. συμπλήρωση της σχετικής φόρμας (https://aaate.net/endorse-bologna-declaration/). Tα μέλη του ΕΚΠΑ παρακαλούνται να συμπληρώσουν στη θέση organisation: National and Kapodistrian University of Athens
  2. επιβεβαίωση στον σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί στο email σας (υπάρχει περίπτωση να έχει ληφθεί στον φάκελο με τα ανεπιθύμητα).