Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κινηματογράφος και Αναπηρία 1/12/2022

Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών κάνει μία ανασκόπηση της αναπηρίας μέσα από το κινηματογράφο που είτε παρουσιάζει θετικές είτε αρνητικές εικόνες, οι οποίες θα αποτελέσουν αιτία για συζήτηση.

1/12/2022

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 21.00 μ.μ. θα μιλήσουμε για την αυτοβιογραφική ταινία 'Ζωή σαν Τριαντάφυλλο/ Τemple Garden' του Ολιβιέ Νταάν, γυρισμένη το 2010. Η Δρ. Μέρι Τεμπλ Γκράντιν σήμερα 75 ετών, καθηγήτρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, η ίδια στο φάσμα του αυτισμού, κατόρθωσε να συμφιλιωθεί με τη βλάβη της και να αφυπνίσει τη κοινή γνώμη ως προς την αποδοχή των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού ως ισότιμα και ισάξια μέλη της κοινωνίας. Μετά τη προβολή θα ακολουθήσει μια εισήγηση από την Ειρήνη Χαϊδή Ειδική Παιδαγωγό, Επιστημονική συνεργάτης ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Τμήμα Ειδικής Αγωγής, ανοίγοντας έτσι τη συζήτηση.
Προσβασιμότητα εκδήλωσης
  • Οι υπότιτλοι της ταινίας δεν είναι προσβάσιμοι, βασίζονται στις ομιλίες των ηθοποιών.
  • Η συζήτηση θα είναι προσβάσιμη αν μας δοθεί η δυνατότητα να έχουμε Διερμηνέα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας.
  • Ο χώρος είναι εν μέρει προσβάσιμος για χρήστες αμαξιδίου, για πληροφορίες και κράτηση θέσεων θα αναρτηθούν αναλυτικές πληροφορίες στο site του κινηματογραφικού.