Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέλω να κάνω αίτημα για εθελοντή βοηθό στις εξετάσεις.

Για να γίνει το αίτημα θα πρέπει να έχει προηγηθεί:

  1. Η συνάντηση γνωριμίας με τον ΦμεΑ, όπου θα έχετε διαπιστώσει τα εμπόδια που συναντά για την εξέτασή του και θα έχετε καταλήξει στις κατάλληλες ρυθμίσεις για την εξέταση του
  2. Η κοινοποίησή σε εσάς από εκείνον του προγράμματος των μαθημάτων των οποίο πρόκειται να εξεταστεί
  3. Η συνεννόηση, ύστερα από πρωτοβουλία σας, με τους εξεταστές για να βεβαιωθείτε για :
    1. Την συναίνεσή τους όσον αφορά την υποστήριξη από βοηθό γραφής ή χειρισμού εξοπλισμού εργαστηρίου, εάν χρειαστεί.
    2. την τοποθεσία και την προσβασιμότητα της αίθουσας, την τοποθεσία ξεχωριστής αίθουσας εάν απαιτείται,
    3. την τελική ώρα , διάρκεια και μέρα της εξέτασης,
    4. την κατανόηση, από μεριάς όλων των συντελεστών που δρομολογούν τις ρυθμίσεις της εκάστοτε εξέτασης, των διαδικαστικών λεπτομερειών (επιπλέον τεχνολογική υποστήριξη, τρόπος παράδοσης του γραπτού μετά το πέρας της εξέτασης, απαιτούμενες γνώσεις των εθελοντών…)
    5. την επιτήρηση της εξέτασης εάν γίνει σε ξεχωριστή αίθουσα,
    6. την ύπαρξη ενός αρμόδιου άτομου για την επίλυση ζητημάτων κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Εφόσον βεβαιωθήκατε ότι διεκπεραιωθήκανε τα ανωτέρω, συμπληρώστε το έντυπο αιτήματος (Αίτημα Συμβούλου Καθηγητή για υποστήριξη της ΜοΠροΦμεΑ στις εξετάσεις). Θα λάβετε ενημέρωση από τη ΜοΠροΦμεΑ για την πορεία του αιτήματος σας και μόλις βρεθούν τα κατάλληλα άτομα, τα στοιχεία των εθελοντών. Θα μπορέσετε έτσι με την σειρά σας να ενημερώσετε τον ΦμεΑ όσον αφορά τις λεπτομέρειες της υποστήριξής του.
Προσοχή:

  • Η ικανοποιητική διεκπεραίωση του αιτήματος εξαρτάται από την έγκαιρη κατάθεσή του.
  • Το όνομα των εθελοντών και τα στοιχεία επικοινωνίας τους δεν κοινοποιούνται ποτέ στον ΦμεΑ. Η γνωριμία γίνεται δέκα λεπτά πριν την εξέταση.
  • Στη περίπτωση υποστήριξης στη μετακίνηση στους χώρους, το αρμόδιο άτομο επικοινωνίας θα πρέπει να είναι ενήμερος για το μέρος συνάντησης του εθελοντή και του ΦμεΑ, για την προσβασιμότητα των διαδρομών τους και για την ακριβή ώρα προσέλευσης του ΦμεΑ και του βοηθού του. Ο ρόλος του είναι και να ενημερώνει τις δύο μεριές για την ώρα προσέλευσης τους, εάν αυτή μεταβληθεί. Ο εθελοντής, ο ΦμεΑ και η Μονάδα Προσβασιμότητας πρέπει να έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας του, εκείνος τα δικά τους.
  • Στη περίπτωση που ο εθελοντής φοιτά στο ίδιο Τμήμα με τον ΦμεΑ ή σε Τμήμα όπου το γνωστικό αντικείμενο της εξέτασης του είναι οικείο χρησιμοποιείται ως βοηθός στη μετακίνηση στους χώρους και ως βοηθός στο αμφιθέατρο, ο επιτηρητής θα πρέπει να είναι παρόν κατά τη διάρκεια των διαδρομών τους κατά την διάρκεια της εξέτασης.

Ο αρμόδιος γραμματέας του Τμήματός σας (http://access.uoa.gr/?page_id=68 )μπορεί, ύστερα από την δική σας εξουσιοδότηση όσον αφορά τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά, να αναλάβει την συνεννόηση μ ε τους υπόλοιπους καθηγητές καθώς και με τη ΜοΠροΦμεΑ και τον ΦμεΑ, εφόσον έχει προηγηθεί η « συνάντηση γνωριμίας».

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά την εξέταση ΦμεΑ μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο του συνδέσμου http://access.uoa.gr/?page_id=13  ή να επικοινωνήσετε με την Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία στο (σύνδεσμος με στοιχεία επικοινωνίας) .