Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βράβευση Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών Αθλητών φοιτητών/πτυχιούχων του ΕΚΠΑ

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών τίμησε σήμερα τους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες φοιτητές, φοιτήτριες και πτυχιούχους του που διακρίθηκαν στους πρόσφατους αγώνες στο Τόκιο.

Φωτογραφία τριών βραβευθέντων φοιτητών με τον Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητή Α. Τσακρή, τον Πρύτανη, καθηγητή Μ.-Α. Δημόπουλο, και τον εκπρόσωπο των φοιτητών της Επιτροπής Προσβασιμότητας, δικηγόρο Β. Αυγουλά

«Το νόημα της βράβευσης», τόνισε ο Πρύτανης, καθηγητής Μ.-Α. Δημόπουλος, υποδεχόμενος τους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες φοιτητές, φοιτήτριες και πτυχιούχους, «είναι προφανές: αναγνωρίζουμε τον μόχθο, την προσπάθεια και την επίδοση των αθλητών φοιτητών και πτυχιούχων μας στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση, αυτή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών που διεξήχθησαν στο Τόκιο, παρά και τις δυσκολίες που τα τελευταία χρόνια εντάθηκαν και από την πανδημία. Σήμερα το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας τιμά, σας ευχαριστεί και εύχεται καλή επιτυχία στην πορεία σας στον αθλητισμό. Αξίζει βεβαίως να τονίσουμε ότι το παράδειγμά σας, η αφοσίωση στον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές, συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία υγειών προτύπων προς μίμηση στον χώρο των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας και της ευρύτερης κοινωνίας». Χαιρετισμό απήθυνε και ο Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων, καθηγητής Α. Τσακρής.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης απένειμαν στους Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες φοιτητές, φοιτήτριες και πτυχιούχους του ΕΚΠΑ που διακρίθηκαν στους πρόσφατους αγώνες στο Τόκιο τιμητικό έπαινο. Οι φοιτητές, φοιτήτριες και πτυχιούχοι του ΕΚΠΑ που διακρίθηκαν στους πρόσφατους αγώνες στο Τόκιο είναι οι:

Ολυμπιονίκες

· Μιλτιάδης Τεντόγλου – επί πτυχίω, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών
· Δημήτριος Σκουμπάκης – επί πτυχίω, ΣΕΦΑΑ
· Εμμανουήλ Καράλης – επί πτυχίω, ΣΕΦΑΑ
· Χριστίνα Μπούρμπου – πτυχιούχος, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης
· Αθανάσιος Κυνηγάκης – ΣΕΦΑΑ
· Παύλος Καγιαλής – επί πτυχίω, ΣΕΦΑΑ

Παραολυμπιονίκες

· Θανάσης Γκαβέλας – φοιτητής, Τμήμα Ψυχολογίας
· Σωτήρης Γκαραγκάνης – επί πτυχίω, ΣΕΦΑΑ
· Άννα Ντέντα – επί πτυχίω, Τμήμα Φ.Π.Ψ.
· Κατερίνα Πατρώνη, πτυχιούχος, υποψ. Διδάκτωρ Τμ. Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης
· Δημήτρης Καρυπίδης – πτυχιούχος, Τμήμα Ιατρικής
· Νίκος Παπαγγελής – φοιτητής, ΣΕΦΑΑ
· Ευθυμία Γκουλή – πτυχιούχος Ε.Μ.Μ.Ε.
· Κωνσταντίνος Δήμου – επί πτυχίω, Τμήμα Ιατρικής

Η τελετή μεταδόθηκε διαδικτυακά και είναι διαθέσιμη από το κανάλι του ΕΚΠΑ στο YouTube: https://youtu.be/n55qb75aEtI

(Πηγή: https://hub.uoa.gr/award-of-olympic-and-paralympic-athletes-of-students-graduates-of-uoa/)