Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ραδιοφωνική παρουσίαση της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία

Την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 17:00-19:00 στο www.thisisradio.gr και τη ραδιοφωνική εκπομπή «Με Άλλα Μάτια» με το Βαγγέλη Αυγουλά, καλεσμένος θα είναι ζωντανά στο στούντιο ο καθηγητής Πληροφορικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Κουρουπέτρογλου.

Αποστολή της Μονάδας Προσβασιμότητας Φοιτητών με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι: η επίτευξη στην πράξη της ισότιμης πρόσβασης στις ακαδημαϊκές σπουδές των φοιτητών με διαφορετικές ικανότητες και απαιτήσεις, μέσω της παροχής προσαρμογών στο περιβάλλον, Υποστηρικτικών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Υπηρεσιών Πρόσβασης.

Μερικές από τις βασικές ανάγκες ή απαιτήσεις των φοιτητών με αναπηρία, τις οποίες προσπαθούν να καλύψουν οι εθελοντές και οι υπάλληλοι της Μονάδας Προσβασιμότητας του ΕΚΠΑ, είναι:

  • η πρόσβαση στη διαπροσωπική επικοινωνία με τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας,
  • η πρόσβαση στις πανεπιστημιακές κτιριακές εγκαταστάσεις,
  • η πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό (έντυπο και ηλεκτρονικό),
  • η πρόσβαση στον πίνακα και τις προβολές της αίθουσας διδασκαλίας,
  • η πρόσβαση στη συγγραφή σημειώσεων, εργασιών και στις γραπτές εξετάσεις,
  • η πρόσβαση στις πληροφορίες, το περιεχόμενο του διαδικτύου και τις εφαρμογές πληροφορικής.

Αναλυτική παρουσίαση των παραπάνω δράσεων και υπηρεσιών υπέρ των φοιτητών με χρόνιες παθήσεις, κινητικές αναπηρίες, προβλήματα όρασης, κώφωση κ.α. θα κάνει ο καθηγητής και επιστημονικός υπεύθυνος της Μονάδας κ. Γ. Κουρουπέτρογλου, ενώ θα συζητηθεί και ευρύτερα ο κοινωνικός ρόλος που θα πρέπει να έχει το Πανεπιστήμιο σήμερα, αλλά και οι προσωπικές δράσεις και projectτου κ. Κουρουπέτρογλου που μέσω της έρευνας και των εργασιών έχουν ωφελήσει με τα παραδοτέα έργα και τα αποτελέσματα τους το αναπηρικό κίνημα.

Συντονιστείτε την Πέμπτη 5-7 το απόγευμα στο www.thisisradio.gr και περιμένουμε επιπλέον τα σχόλια και τις απορίες σας.

Μπορείτε να ακούτε το σταθμό και κατεβάζοντας δωρεάν τη σχετική εφαρμογή στο smart phone σας!

Πηγή: http://meallamatia.blogspot.gr