Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποστηριζόμενη Εργασία = Εργασία για όλους

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο πλαίσιο των δράσεών του για την ενίσχυση της απασχόλησης ατόμων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διοργανώνει σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Υποστηριζόμενης Εργασίας, εκδήλωση με θέμα «Υποστηριζόμενη Εργασία = Εργασία για όλους».
Η προαγωγή της ισότητας στην αγορά εργασίας και η στήριξη των ατόμων με διαφορετικά χαρακτηριστικά δε συνιστά πολυτέλεια. Συνιστά συνειδητή επιλογή μιας κοινωνικά δίκαιας πολιτικής η οποία ενσωματώνει τις ιδιαιτερότητες και αξιοποιεί στο μέγιστο όλες τις δυνάμεις της κοινωνίας. Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, τα οποία σε πείσμα των καιρών αποτελούν ζωντανά κύτταρα της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορούν παρά να αποτελούν βασικό φορέα έκφρασης μιας τέτοιας δυναμικής.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα συζητηθούν θέματα όπως τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι στάσεις και οι απόψεις της αγοράς εργασίας για την απασχόληση, καθώς και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της απασχολησιμότητας των ατόμων με αναπηρία.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει ένα forum συζήτησης και προβληματισμού όλων των εμπλεκόμενων στην παραπάνω διαδικασία φορέων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, συμβούλων, κοινωνικά υπεύθυνων επιχειρήσεων, και πάνω από όλα κοινωνικά υπεύθυνων πολιτών.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαΐου του 2012 στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Καραολή & Δημητρίου 80 στον Πειραιά). Δηλώσεις συμμετοχής στην εκδήλωση στο τηλέφωνο 210 414 2562 και στο email gdiasyn@nullunipi.gr.
Αφίσα Ημερίδας
Πρόγραμμα Ημερίδας [DOC]