Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού

Στα πλαίσια του εορτασμού της 15ης Οκτωβρίου, Διεθνούς Ημέρας του Λευκού Μπαστουνιού, το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών και το Κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος» διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με θέμα:
«Όλοι μαζί κάνουμε την πόλη προσβάσιμη και φιλική για τα άτομα με πρόβλημα όρασης».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη διασταύρωση των οδών Αιόλου και Μιλτιάδου στις 15 Οκτωβρίου 2018 και ώρες 11:00-15:00.

Στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα που αφορούν στην ανεξάρτητη και ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με πρόβλημα όρασης στις διαδρομές και τις γειτονιές της Αθήνας.

Τα άτομα με πρόβλημα όρασης μπορούν και θέλουν να κινούνται με ανεξαρτησία, άνεση και ασφάλεια και το πετυχαίνουν αυτό μέσα από την εκπαίδευσή τους στην Κινητικότητα και τον Προσανατολισμό από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.

Η εκδήλωση της 15ης Οκτωβρίου είναι ουσιαστικής σημασίας προκειμένου να αναδειχθούν παράλληλα οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην κίνησή τους οι πολίτες με χαμηλή όραση ή τύφλωση.

Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε βιωματικούς περιπάτους χρησιμοποιώντας το λευκό μπαστούνι ή Σκύλο Οδηγό.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί μία πολιτιστική διαδρομή – πρόταση της ΚοινΣΕπ Educaltour για έναν περίπατο αστικό, κοινωνικό, πολιτιστικό στο Κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή «Περπάτα μαζί μου» αξιοποιεί τον ναό των Αγίων Θεοδώρων και τον αρχαιολογικό χώρο της Πλατείας Κοτζιά, ενώ οι συντονιστές είναι άτομα με οπτικές αναπηρίες που μας μιλούν για τα εμπόδια που συναντούν κάθε μέρα. Στο τέλος της διαδρομής, οι συμμετέχοντες ηχογραφούν την εμπειρία τους σε σχέση με όσα ζήσανε. Η πολιτιστική διαδρομή « Περπάτα μαζί μου » στόχο έχει να αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη μιάς εναλλακτικής θεώρησης του τοπίου. Για την ΚοινΣεπ Educaltour, ο κοινωνικός διάλογος δημιουργεί ευκαιρίες γνωριμίας με την πραγματικότητα του Άλλου, τις συνθήκες που τον διαμορφώνουν και μπορεί να γεννήσει ευκαιρίες κοινωνικής ευαισθητοποίησης, αφού είμαστε όλοι ίσοι και διαφορετικοί.

Για πληροφορίες σχετικά με τη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ.Δημήτρη Σηφάκη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, Υπεύθυνου της Υπηρεσίας Κινητικότητας και Προσανατολισμού του Π.Σ.Τ , στο τηλέφωνο: 6945399957.