Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ημερίδα: ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΩΦΩΝ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Λύκειο Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής ανακοινώνει και προσκαλεί σε ειδική επιμορφωτική ημερίδα που απευθύνεται προς όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε πρωτοβάθμιες και
δευτεροβάθμιες ΣΜΕΑΕ κωφών & βαρηκόων στην περιοχή της
Αττικής, καθώς επίσης και σε κωφούς ειδικούς εκπαιδευτές νοηματικής γλώσσας, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε κέντρα
διδασκαλίας νοηματικής γλώσσας για την κατάρτιση υποψηφίων εκπαιδευτικών. Η ημερίδα έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Β ́/βάθμιας Εκπαίδευσης Β ́ Αθηνών.
Το περιεχόμενο της ημερίδας αποτελεί μία συνοπτική και εμπεριστατωμένη εισαγωγή στην γλωσσολογία, ειδικά πλαισιωμένη με παραδείγματα από την ελληνική νοηματική γλώσσα και τα ελληνικά. Η γλωσσολογική γνώση τέτοιου είδους μέσα από δίγλωσση προοπτική (ελληνική νοηματική γλώσσα (ΕΝΓ) και ελληνικά) κρίνεται ως απαραίτητο εφόδιο για την αποτελεσματική λειτουργία εκπαιδευτικών κωφών μαθητών και ειδικών εκπαιδευτών νοηματικής γλώσσας σε υποψηφίους εκπαιδευτικούς κωφών.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2011, από 09:00 μέχρι 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολικού Συγκροτήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ), Πίνδου 27, 15343 Αγία Παρασκευή. Εισηγητής στην ημερίδα θα
είναι ο κ. Δρ. Χρυσόστομος Παπασπύρου, χημικός και ειδικός γλωσσολόγος νοηματικών γλωσσών, διευθυντής του ΓΕΛ Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής.
Θα υπάρχει συνεχής ταυτόχρονη διερμηνεία ΕΝΓ/ελληνικών καθ’ όλη την διάρκεια διεξαγωγής της ημερίδας.
Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.
Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις παρακαλείσθε να απευθυνθείτε στο τηλ./fax του ΓΕΛ Κωφών & Βαρηκόων Αγίας Παρασκευής: 2106012922 (κ. Μαριλένα Παπακωνσταντίνου, υποδιευθύντρια, και κ. Κατερίνα Γκικάκη M.Sc, συντονίστρια της ημερίδας).