Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσβασιμότητα σε άτομα με οπτική αναπηρία στο Μουσείο Κοτσανά

"Ένα Μουσείο για όλους!"

φωτογραφία από το Μουσείο Κοτσανά

Στο Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας διοργανώνονται απτικές και ακουστικές ξεναγήσεις για άτομα με οπτική αναπηρία.

Στους χώρους του Μουσείου οι επισκέπτες μας μέσα από προσχεδιασμένη ξενάγηση θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τις αρχαίες ελληνικές εφευρέσεις, όπως την τρίκωλο ανυψωτική μηχανή, το αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη, το υδραυλικό ρολόι του Πλάτωνα και να ακούσουν τη μουσική που παρήγαγαν τα αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα.

Πρόσφατα, μάλιστα, το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου Κοτσανά υποδέχθηκε και ξενάγησε στις εκθέσεις: «Αρχαία Ελλάδα-οι Απαρχές των Τεχνολογιών» & «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια» μέλη της ιταλικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης La Girobussola που διοργανώνει και προωθεί ξεναγήσεις για άτομα με οπτική αναπηρία.

Κεντρικός άξονας της ειδικά σχεδιασμένης ξενάγησης ήταν να δοθεί η δυνατότητα σε άτομα μειωμένης όρασης και τυφλούς να γνωρίσουν τις ανακατασκευασμένες εφευρέσεις της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας που εκτίθενται στο Μουσείο Κοτσανά μέσα από μία ουσιαστική διαδραστική επίσκεψη στο Μουσείο μας.

Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια της ξενάγησης βασικό στόχο του προσωπικού του Μουσείου αποτέλεσε το να επιλυθούν όλες οι απορίες των συμμετεχόντων, ώστε να κατανοήσουν πλήρως την εφαρμογή και την πρακτική λειτουργία των ανακατασκευασμένων εφευρέσεων της αρχαιότητας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πινδάρου 6 και Ακαδημίας, Κολωνάκι 10671 Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την απτική και ακουστική ξενάγηση επικοινωνείτε με:

Τηλέφωνα: 2114110044, 6907292002
Email: info@nullkotsanas.com
Ιστοσελίδα: www.kotsanas.com