Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι βιωματικές ομάδες, για τις οποίες οι εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή, θα πραγματοποιηθούν στη Φιλοσοφική Σχολή, και έχουν προγραμματιστεί για τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Τετάρτη, 23/5, 15.00-18.00, Αίθουσα 822 (8ος όροφος)
  • Παρασκευή, 25/5, 12.00-15.00, Αίθουσα 642 (6ος όροφος)
  • Πέμπτη 31/5, 15.00-18.00, Αίθουσα 821 (8ος όροφος)
  • Παρασκευή, 1/6, 12.00-15.00, Αίθουσα 642 (6ος όροφος)

Οι εθελοντές ενημερώνονται τηλεφωνικά, ώστε να δηλώσουν την ημέρα προτίμησης. Ωστόσο, παρακαλούνται όσοι με τους οποίους δεν έχει γίνει ακόμη επικοινωνία να επικοινωνήσουν μέσω email με την με την κλινική ψυχολόγο της Μονάδας κα Αναστασία Σοφιανοπούλου (ansofianp@nullsych.uoa.gr).

Η κατάρτιση των εθελοντών οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή για τη δημιουργία προσβάσιμων συγγραμμάτων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 και ώρα 17:00 στην Αίθουσα Α2 του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Παρακαλείται όποιος εθελοντής δήλωσε συμμετοχή, αλλά δεν έλαβε το σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να στείλει email στην κα Βελισσαροπούλου.

Η κατάρτιση των εθελοντών οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή για τη δημιουργία προσβάσιμων συγγραμμάτων θα διεξαχθεί στο διάστημα από 2 έως 4 Μαϊου 2012. Ο ακριβής χρόνος και τόπος θα ανακοινωθεί την πρώτη εβδομάδα μετά τις γιορτές του Πάσχα. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν προσωπικά μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ή τηλεφωνικά.

Το υποχρεωτικό μέρος της κατάρτισης των υποψήφιων εθελοντών για το εαρινό εξάμηνο διεξίχθει με επιτυχία, όπως και οι βιωματικές ημερίδες «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού ατόμων με απώλεια όρασης» και «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού ατόμων που μετακινούνται με αμαξίδιο». Στην κατάρτιση πέρα από τα μέλη της Μονάδας Προσβασιμότητας συμμετείχαν οι παρακάτω προσκεκλημένοι ομιλητές:

  • Οι εκπαιδεύτριες κινητικότητας του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Τυφλών Γιώτα Πάνου και Αγγελική Βερυκοκάκη.
  • Η εκπρόσωπος του περιοδικού «Αυτονομία» Άννα Ευαγγελινού και οι συνεργάτες της Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας και Θάλεια Κιούση.
  • Η φοιτήτρια του οικονομικού πανεπιστημίου και μέλος της Ο.Μ.Κ.Ε Γαρυφαλλιά Σπύρου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές που έλαβαν μέρος και τους ομιλητές για την πολύτιμη συμβολή τους.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.
Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 10 Μαρτίου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στην Αίθουσα Α56, κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιούπολη, μια υποχρεωτική εκπαίδευση την Τρίτη 20 Μαρτίου ή την Πέμπτη 22 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 17:00. Επίσης την Παρασκευή 16 Μαρτίου και Παρασκευή 23 Μαρτίου, 10:00-14:00 θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού ατόμων με απώλεια όρασης» σε συνεργασία με Εκπαιδευτές Κινητικότητας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η ημερίδα αυτή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά θεωρείται πολύ χρήσιμη.
Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται σχετική εμπειρία και επίσης παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής.