Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οι βιωματικές ομάδες, για τις οποίες οι εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή, θα πραγματοποιηθούν στη Φιλοσοφική Σχολή, και έχουν προγραμματιστεί για τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

  • Παρασκευή, 29/3, 12.00-15.00, Αίθουσα 821 (8ος όροφος)
  • Παρασκευή, 5/4, 12.00-15.00, Αίθουσα 821 (6ος όροφος)

Οι εθελοντές που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ενημερωθούν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email με την κλινική ψυχολόγο της Μονάδας κα Αναστασία Σοφιανοπούλου (ansofian@nullpsych.uoa.gr).

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στα τμήματα: ΦΠΨ και Θεατρικών Σπουδών, στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας καθώς και στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 1η Μαρτίου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιόπολη, μια υποχρεωτική ημερίδα κατάρτισης τη Δευτέρα 4 Μαρτίου (ώρες 11:00-16:30).

Οι Φοιτητές με Αναπηρία οι οποίοι γνωρίζουν τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν το εαρινό εξάμηνο και επιθυμούν να λάβουν εθελοντική υποστήριξη, καλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας, κα Βελισσαροπούλου.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιόπολη, μια υποχρεωτική εκπαίδευση την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-16:00), ή την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου (ώρες 11:00-17:00).

Επίσης, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 12:00-15:00 θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού ατόμων με απώλεια όρασης» σε συνεργασία με Εκπαιδευτές Κινητικότητας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η ημερίδα αυτή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά θεωρείται πολύ χρήσιμη.

Ομοίως, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού χρήστη ηλεκτροκίνητου ή χειροκίνητου αμαξιδίου» σε συνεργασία με το περιοδικό «Αυτονομία». Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν άλλες θέσεις για αυτή την ημερίδα.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται σχετική εμπειρία και επίσης παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού.

Οι Φοιτητές με Αναπηρία οι οποίοι γνωρίζουν τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν το χειμερινό εξάμηνο και επιθυμούν να λάβουν εθελοντική υποστήριξη, καλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας, κα Βελισσαροπούλου.