Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσκληση εθελοντών – χειμερινό 2012

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιόπολη, μια υποχρεωτική εκπαίδευση την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου (ώρες 10:00-16:00), ή την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου (ώρες 11:00-17:00).

Επίσης, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, 12:00-15:00 θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού ατόμων με απώλεια όρασης» σε συνεργασία με Εκπαιδευτές Κινητικότητας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών. Η ημερίδα αυτή δεν είναι υποχρεωτική, αλλά θεωρείται πολύ χρήσιμη.

Ομοίως, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 10:00-13:00 θα διεξαχθεί μια βιωματική ημερίδα «Εκμάθησης τεχνικών συνοδού χρήστη ηλεκτροκίνητου ή χειροκίνητου αμαξιδίου» σε συνεργασία με το περιοδικό «Αυτονομία». Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν άλλες θέσεις για αυτή την ημερίδα.

Σημειώνεται ότι δεν απαιτείται σχετική εμπειρία και επίσης παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού.