Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Μονάδα Προσβασιμότητας καλεί τους Φοιτητές με Αναπηρία που επιθυμούν να λάβουν υποστήριξη από εθελοντές το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους με την αποστολή email στη διεύθυνση accessπάπακιuoa.gr με τα εξής:

 • Όνομα:
 • Επώνυμο:
 • Κινητό τηλέφωνο:
 • Σταθερό τηλέφωνο:
 • Ηλ. ταχυδρομείο:
 • Τμήμα φοίτησης:
 • Αριθμό μητρώου φοιτητή:
 • Εξάμηνο σπουδών:
 • Τι κατηγορία υποστήριξης επιθυμώ να λάβω από εθελοντές:

Πρόγραμμα των μαθημάτων στα οποία θα χρειαστώ υποστήριξη το τρέχον εξάμηνο (υποχρεωτική αναφορά των εξής: τίτλος μαθήματος, κλιμάκιο φοιτητή, όνομα διδάσκοντα και αίθουσα όπου διεξάγεται το μάθημα):

Ώρες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
9:00-10:00
10:00-11:00
...

Σε περίπτωση αδυναμίας αποστολής email, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους τηλεφωνικά στο 210 7275130 (κα Βελισσαροπούλου).

Για να λάβουν εθελοντική υποστήριξη οι Φοιτητές με Αναπηρία θα πρέπει να βεβαιωθούν ότι:

 • Έχουν καταθέσει το Έντυπο Καταγραφής Αναγκών στη Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία http://access.uoa.gr/Unit%20Declaration%20Files/StudentNeeds.pdf
 • Έχουν ενημερωθεί για την Υπηρεσία Εθελοντισμού από την συντονίστρια της Υπηρεσίας κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου (τηλ: 210 7275130, e-mail: ariadniπάπακιdi.uoa.gr)
 • Έχουν καταθέσει ιατρική γνωμάτευση της αναπηρίας τους στη γραμματεία του Τμήματός τους, εκτός εάν έχουν κάνει εισαγωγή στο ΕΚΠΑ με τον ειδικό νόμο 5% για ΑμεΑ.
 • Έχουν συναντήσει τον Σύμβουλο καθηγητή του Τμήματός τους και έχουν εξετάσει μαζί του τις ρυθμίσεις και τις διευκολύνσεις που επιθυμούν να λάβουν κατά την διάρκεια της φοίτησής τους.

Οι υποψήφιοι εθελοντές θα πρέπει να παρουσιαστούν υποχρεωτικά σε μία από τις παρουσιάσεις της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία και της Υπηρεσίας Εθελοντισμού.

Ενθαρρύνεται η παρουσία όλων των υποψήφιων εθελοντών που επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους όσον αφορά την υποστήριξη Φοιτητών με Αναπηρία, σε όλες τις ενημερώσεις.

Ανάλογα με την αποστολή που θα τους ανατεθεί, ενδεχομένως να χρειαστεί κάποιοι εθελοντές να εμβαθύνουν την κατάρτισή τους με την παρακολούθηση επιπλέων ημερίδων. Θα ενημερωθούν σχετικά ανά περίπτωση.

Η συνολική κατάρτιση θα λάβουν οι υποψήφιοι εθελοντές αναλύεται στη βεβαίωση εθελοντισμού που παρέχεται στο τέλος του εξαμήνου.

Το πρόγραμμα των ημερίδων κατάρτισης διαμορφώνεται ως εξής:

 • Παρουσίαση της Μονάδας Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία και της Υπηρεσίας Εθελοντισμού
  Δευτέρα 6/3, 11:00 με 12:30
  Αριάδνη Βελισσαροπούλου, Συντονίστρια της Υπηρεσίας Εθελοντισμού, Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία
 • Υποστήριξη σε Φοιτητές με απώλεια ακοής
  Τετάρτη 8/3, 11:00 με 12:30
  Μαρία Εμμανουήλ, Διερμηνέας Νοηματικής, Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία
 • Υποστήριξη σε Φοιτητές με Σύνδρομο Άσπεργκερ
  Πέμπτη 9/3, 14:00 με 16:00 ή* Πέμπτη 23/2, 14:00 με 15:30
  Σωτηρία Νίκα, Ψυχολόγος, Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία
 • Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων με απώλεια όρασης
  Παρασκευή 10/3, 10:00 με 14:00
  Αγγελική Βερυκοκάκη, Εκπαιδεύτρια Κινητικότητας και Προσανατολισμού του Πανελληνίο Συνδέσμου Τυφλών
 • Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο
  Παρασκευή 10/3, 14:30 με 17:30
  Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, συντονιστής βιωματικών παρεμβάσεων, motivational speaker, Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους και Θάλεια Κιούση, συντονίστρια προγραμμάτων, Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους
 • Μετατροπή εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική μορφή: Προσβάσιμες σημειώσεις και προσβάσιμα συγγράμματα
  Τετάρτη 8/3, 12:40 με 14:00
  Παρασκευή Ρήγα, Πληροφορικός, Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία
 • Αναπηρία: στερεότυπα και προκαταλήψεις
  Πέμπτη, 16/3, 14:00 με 16:00
  Σωτηρία Νίκα, Ψυχολόγος, Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία

Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στο κτήριο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε αίθουσες που θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Παρακαλώ, ενημερώστε μέσω mail (e-mail: ariadniπάπακιdi.uoa.gr) για το πότε θα παρευρεθείτε στην/στις ημερίδα/ες που σας αφορά/ουν. Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική καθώς διατηρείται παρουσιολόγιο.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών αναζητά φοιτητές που θα καλύψουν εθελοντικά ορισμένες ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία (ΦμεΑ) για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι εθελοντές φοιτητές υποστηρίζουν τους ΦμεΑ επιλέγοντας τις κατηγορίες υποστήριξης που προτιμούν και για όση ώρα μπορούν να διαθέσουν την εβδομάδα. Ενδεικτικά, μπορούν να αναλάβουν την συνοδεία κάποιου συμφοιτητή τους στους χώρους της σχολής για κάποιες ώρες, το κράτημα σημειώσεων ενός μαθήματος, τη συντροφιά σε μερικά διαλείμματα ή την δακτυλογράφηση εκπαιδευτικού υλικού σε ηλεκτρονική προσβάσιμη μορφή. Η δέσμευσή τους ισχύει για ένα εξάμηνο και λαμβάνουν πλήρη κατάρτιση από τη Μονάδα Προσβασιμότητας.

Σημαντικές ανάγκες για εθελοντές φοιτητές για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-207 αναμένουμε στα εξής Τμήματα: Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (4ο έτος), Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (1ο έτος), Νομικής (1ο έτος) Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (1ο και 2ο έτος), Ιατρικής (1ο και 2ο έτος), Γαλλικής Φιλολογίας (1ο έτος), Αγγλικής Φιλολογία (1ο έτος), Φιλολογίας (1ο έτος), Ιστορίας και Αρχαιολογίας (2ο έτος), ΦΠΨ (1ο έτος), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (1ο και 4ε έτος), Θεατρικών Σπουδών (2ο έτος), Μαθηματικών (1ο έτος), Φυσικής (1ο και 2ο έτος), ΜΙΘΕ (1ο έτος), Μουσικών Σπουδών (1ο και 2ο έτος), Κοινωνικής Θεολογίας (1ο και 4ο έτος).

Οι υποψήφιοι εθελοντές θα πρέπει να αποστείλουν email στη διεύθυνση accessπάπακιuoa.gr με τα εξής:
Όνομα:
Επώνυμο:
Κινητό τηλέφωνο:
Σταθερό τηλέφωνο:
Ηλ. ταχυδρομείο:
Τμήμα φοίτησης:
Αριθμό μητρώου φοιτητή:
Εξάμηνο σπουδών:
Μέρες και ώρες που μπορώ να προσφέρω εθελοντική εργασία (εκτός από τις ώρες των μαθημάτων που παρακολουθώ):
Σύνολο ωρών που μπορώ να προσφέρω εθελοντική εργασία:
Πρόγραμμα των μαθημάτων που παρακολουθώ συστηματικά το τρέχον εξάμηνο (υποχρεωτική αναφορά των εξής: τίτλος μαθήματος, κλιμάκιο φοιτητή, όνομα διδάσκοντα και αίθουσα όπου διεξάγεται το μάθημα):

Ώρες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή
9:00-10:00
10:00-11:00
...

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της Υπηρεσίας Εθελοντισμού, κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου (τηλ: 210 7275130, e-mail: ariadniπάπακιdi.uoa.gr) για περισσότερες πληροφορίες.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία του ΕΚΠΑ αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας εθελοντισμού, κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου (τηλ: 210 7275130, e-mail: ariadniπάπακιdi.uoa.gr).

Οι εθελοντές επιλέγουν πόσες ώρες την εβδομάδα επιθυμούν να διαθέσουν και με ποιον τρόπο προτιμούν να προσφέρουν. Επίσης θα χρειαστεί να παρακολουθήσουν μια υποχρεωτική κατάρτιση.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 25/03/2015. Υποχρεωτική κατάρτιση: Δευτέρα 30 Μαρτίου (11:00 με 16:40) ή Τρίτη 31 Μαρτίου (12:00 με 17:40).

Υπενθυμίζεται ότι η βιωματική ομάδα για το ρόλο του εαυτού στη συνεργασία με τους ΦμεΑ, για την οποία οι εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 22 Μαΐου, 12:00-15:00, στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών (Φιλοσοφική Σχολή, γραφείο 511, 5ος όροφος).

Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αναστασία Σοφιανοπούλου μέσω email (ansofianπάπακιpsych.uoa.gr) ή τηλεφωνικά (210 7277554 και 210 7277543).

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία προτείνει στους υποψήφιους εθελοντές του εαρινού εξαμήνου, να δηλώσουν συμμετοχή για τη βιωματική ημερίδα «Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων με απώλεια όρασης», που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014, από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα, καθώς οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία προτείνει στους υποψήφιους εθελοντές του εαρινού εξαμήνου, να δηλώσουν συμμετοχή για τη βιωματική ημερίδα «Εκμάθηση τεχνικών συνοδείας ατόμων που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014, από τις 11:00 μέχρι τις 14:00, σε συνεργασία με τον Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, Motivational Speaker και Συντονιστή Βιωματικών του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Νέους. Συμμετέχει ως εισηγήτρια και η Θάλεια Κιούση, η οποία έχει πολυετή εμπειρία σχετικά με την συνοδεία ατόμων με κινητικές αναπηρίες.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους άμεσα, καθώς οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι Φοιτητές με Αναπηρία οι οποίοι γνωρίζουν τα μαθήματα που θα παρακολουθήσουν το εαρινό εξάμηνο και επιθυμούν να λάβουν εθελοντική υποστήριξη, καλούνται να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας, κα Βελισσαροπούλου.

Η Μονάδα Προσβασιμότητας για Φοιτητές με Αναπηρία αναζητά εθελοντές που θα καλύψουν τις ανάγκες των Φοιτητών με Αναπηρία για το εαρινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 9 Μαΐου, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσουν, στο κτήριο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημιόπολη, μια υποχρεωτική ημερίδα κατάρτισης την Τετάρτη 14 Μαΐου ή την Πέμπτη 15 Μαΐου (ώρες 11:00-16:30). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη της υπηρεσίας εθελοντισμού, κα Αριάδνη Βελισσαροπούλου (τηλ: 210 7275130, email: ariadni@nulldi.uoa.gr).

Οι βιωματικές ομάδες, για τις οποίες οι εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή, θα πραγματοποιηθούν στη Φιλοσοφική Σχολή, και έχουν προγραμματιστεί για τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

 • Παρασκευή, 29/3, 12.00-15.00, Αίθουσα 821 (8ος όροφος)
 • Παρασκευή, 5/4, 12.00-15.00, Αίθουσα 821 (6ος όροφος)

Οι εθελοντές που έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ενημερωθούν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email με την κλινική ψυχολόγο της Μονάδας κα Αναστασία Σοφιανοπούλου (ansofian@nullpsych.uoa.gr).